desz 2 trekt aan het kortste eind tegen Rouveen

Auteur: Luke O'Dowd. Foto's: 21

Maandag 14 oktober | Na het eerste puntverlies van de competitie tegen Olympia was DESZ erop gebrand om zich te herpakken. In de eerste twee competitiewedstrijden heeft DESZ laten zien goed en verzorgd te kunnen voetballen, waarbij ook al aardig aan het doelsaldo werd gewerkt. Trainer Hans de Boer had zijn ploeg zoals elke zaterdag goed voorbereid op de tegenstander van de middag, ditmaal het altijd lastige Rouveen 2.

Vanaf de start heeft DESZ het lastig in balbezit. Zoals verwacht heeft DESZ een goed georganiseerd Rouveen tegenover zich.

Ondanks de goede intenties in de opbouw aan de kant van DESZ kan hier weinig vervolg aan worden gegeven. Het is in de eerste helft dan ook Rouveen dat de grootste kansen creƫert.

Doelman Maikel laat zien waarom hij een fantastische lijnkeeper is wanneer hij een kopbal van Rouveen katachtig weet te pareren. Zo houdt DESZ zich staande in een eerste helft die verder vrij gelijkopgaand verloopt.

Enkele kansen die DESZ krijgt worden helaas niet benut, waardoor de teams met de brilstand op het scorebord de rust in gaan.

Met verse kracht Tijmen voorin probeert DESZ na de rust aanvallend gezien uit een ander vaatje te tappen. Bij vlagen laat DESZ mooie aanvallen zien, maar tot levensgrote kansen komt het niet.

Zo'n kwartier na rust heeft DESZ een domper te verwerken. Door een te korte terugspeelbal vanuit de defensie van DESZ komt de spits van Rouveen alleen voor het doel van Maikel. Helaas is het voor hem een koud kunstje om de bal in het doel te krijgen en is de openingstreffer van de middag daar. Met de 0-1 op het scorebord is het aan DESZ om wat terug te doen.

Het laat niet lang op zich wachten voor DESZ de nodige veerkracht laat zien. Kort na de tegengoal ontvangt centrale verdediger Raoel de bal rond de middencirkel.

Zonder lang na te denken geeft hij een prachtige pass over de verdediging van Rouveen heen op de inmiddels diepgaande Robin. Alleen voor de keeper faalt hij niet en brengt hij DESZ op gelijke hoogte met Rouveen.

Waar men nu zou kunnen verwachten dat dit een boost geeft aan het elftal van De Boer is het tegendeel waar. DESZ valt terug in slordigheden en heeft het net als in de eerste helft zwaar in balbezit. Rouveen zit er deze middag kort op en gunt de spelers van DESZ geen meter ruimte.

Deze felheid van Rouveen werpt zijn vruchten af wanneer het rond de 70e minuut de bal verovert op het middenveld. Door dit balverlies staat DESZ dusdanig uit positie dat er niet voorkomen kan worden dat er wederom een aanvaller van Rouveen vrij voor de keeper kan worden gezet.

De 1-2 is een tegenslag voor de mannen van DESZ waar het niet meer van te boven weet te komen. Rond de 80e minuut valt tot overmaat van ramp ook nog de 1-3, waarmee de einduitslag op het scorebord verschijnt.

De 3 punten verdwijnen op deze manier in de tas van Rouveen, wat wederom een zware tegenstander blijkt voor de Sluzigers.

Het volgende weekend wordt er aangetreden tegen The Knickerbockers 4 uit Groningen. De Groningers kennen een slechte competitiestart met slechts drie punten uit vier wedstrijden.

DESZ is erop gebrand om zich te revancheren en daarom kan het alle steun en support goed gebruiken. Voor de gelegenheid is er vanuit DESZ een bus geregeld voor zowel spelers als supporters, waarvoor aanmelding nog open staat.