Nieuws

DESZ 2 treft Berlikum 2 in nacompetitie

Auteur: Gerjan Spit.

Woensdag 29 mei | 8 juni moet de opmars worden van een Sterk seizoen voor de mannen van Gerjan Vd belt . Dan treffen de sluzigers op sportpark de cingelanden het 2 elftal van Berlikum in de eerste knock-out fase van de Nacompetitie .De winnaar van deze knock-out ronde mag 15 juni proberen de bekroning op een mooi seizoen te zetten. in de beslissende finale ronde met als inzet een plaats in de 2e klasse.

DESZ 2 heeft een sterk seizoen achter de rug en is op een keurige 2e plaats geƫindigd achter Flevo boys 3 . Het seizoen begon DESZ 2 echter met een forse nederlaag bij Wolvega 2 (4-0) . Naarmate de eerste seizoens helft vorderde kreeg de ploeg steeds meer de lijn naar boven te pakken. DESZ 2 nestelde zich aan de kop van de ranglijst en al snel werd duidelijk dat Flevo boys 3 de grootse concurrent zou worden voor rechtstreekse promotie naar de 2e klasse . De 1e onderlinge confrontatie tussen de kanshebbers was op 8 December in Emmeloord waar DESZ 2 nipt met 3-2 verloor .De thuis wedstrijd op 13 april werd met groot gemak met 4-1 gewonnen . Onnodig punt verlies tegen Rouveen (2-0) en Wilemsoord (1-1) deed de sluzigers afhaken in de titelstrijd . Wel wist DESZ 2 de laatste wedstrijd maar liefst 11 x te scoren(11-1) tegen Svm 2 waar voor de winter nog met 3-2 van werd verloren .Uiteindelijk wisten de Rood/witten in totaal 84 keer het net te vinden .

Sc Berlikum 2 kende een raar seizoen in de 2e klasse A . De noord Friese ploeg van trainer Gerd Hoekstra starte voortvarend met 3 punten tegen Workum 2 maar op 2 gelijke spelen na waren dat ook de enige punten die de Friese ploeg bij een raapte voor de winterstop . Sc Berlikum had al snel in de gaten dat het tot degradatie voetbal veroordeeld was en probeerde in de winterstop de rug te rechten . Trainer Gerd Hoekstra verlengde zijn contract en gaf aan vol vertrouwen de 2e seizoenshelft tegemoet te zien .De resultaten na de winter waren de eerste 2 wedstrijden boven verwachting! Zo werden er punten gepakt tegen Workum 2 ( 2-2) en 3 punten tegen Vvi 2(3-0) helaas voor de Friezen volgden de nederlagen elkaar in rap tempo op . Dat de ploeg over veerkracht beschikt lieten de heren zien in de slotfase van de competitie . Door een sterke eindsprint ( 7 punten in 3 wedstrijden )werd rechtstreekse degradatie voorkomen en belanden de Friezen in de nacompetitie . De nacompetitie is voor Sc Berlikum geen onbekend terrein vorig seizoen wisten ze het vege lijf ook te redden door Svm 2 in de eerste ronde uit te schakelen . De Finale ronde wisten ze te winnen door Heerenveense boys 4 met 3-2 te verslaan .

Kortom belooft dit 8 juni een leuke wedstrijd te worden tussen een makkelijke scorend DESZ 2,of zal de ervaring van degradatie voetbal de Friezen doen juichen .

# SamenDESZ #Samennacompetitie

Wees sociaal en deel

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams