DESZ 2 tankt vertrouwen

Auteur: Luke O'Dowd.

Maandag 11 december | Afgelopen zaterdag stond voor de mannen van DESZ 2 de thuiswedstrijd tegen Hollandscheveld 2 op het programma. In september is er in bekerverband al tegen elkaar gespeeld, waarbij DESZ de sterkere partij bleek door met 1-0 te winnen. Hollandscheveld heeft het in de competitie lastig en bekleedt de dertiende plaats met slechts drie punten meer dan de hekkensluiter. Met deze wetenschap in het achterhoofd stapt DESZ vol vertrouwen het veld op.

Het eerste kwartier is aftastend van beide kanten. DESZ besluit Hollandscheveld hoog vast te zetten, wat resulteert in vrijwel alleen maar lange ballen van de keeper van Hollandscheveld. Zo duurt het een tijdje voor beide partijen goed in de wedstrijd zitten en er echt gevoetbald kan worden. Naarmate de eerste helft vordert is het DESZ dat de grootste kansen weet te creƫren. Helaas worden de mogelijkheden niet verzilverd en blijft de openingstreffer uit, maar DESZ doet er alles aan om de brilstand van het scorebord te laten verdwijnen.

De eerste helft blijkt er uiteindelijk een van de standaardsituaties. Binnen korte tijd worden twee corners van Luke goed verwerkt door Ronny en Tim waardoor DESZ zichzelf op een comfortabele voorsprong weet te zetten. Kort voor rust legt Farbod aan voor een trap vanaf de linkerflank. Met een feilloze voorzet weet hij Jarno te vinden, die genoeg tijd vindt om de bal aan te nemen en hem beheerst langs de keeper te schuiven. DESZ zit op rozen en gaat met een marge van drie de rust in.

De tweede helft gaat DESZ iets meer behoudend in. De focus ligt op het verdedigen van de 3-0 voorsprong en dit is terug te zien in het spelbeeld. Tot hele grote kansen komt het niet en ook Hollandscheveld weet de verdediging van DESZ niet echt te testen. De wedstrijd kabbelt een beetje voort tot de 65e minuut. Nadat DESZ een hoge bal op de eigen zestien moeilijk weet te verwerken belandt de bal bij de spits van Hollandscheveld. Hij verrast vriend en vijand door met een prachtige volley de 3-1 stand op het scorebord te zetten.

Deze tegengoal zet de wedstrijd meer op scherp en dit lijkt positief uit te pakken voor DESZ. Niet lang na de tegengoal zet Hans Jan goed druk op de rechtsback van Hollandscheveld die daardoor in de moeilijkheden raakt. Sander weet de de bal op te pikken en met een schot in de verre hoek laat hij de keeper kansloos achter.

Het restant van de tweede helft speelt DESZ kalm uit. Vlak voor het eindsignaal werkt Ronny nog een lage voorzet van Jarno binnen, waarmee hij tekent voor zijn tweede van de dag en tevens de eindstand bepaalt op 5-1.

Dankzij de drie punten stijgt DESZ naar een prima gedeelde derde plaats met Olympia en Rouveen. Aankomende week sluit DESZ het kalenderjaar af met nog twee wedstrijden. Dinsdagavond wordt er geoefend tegen het tweede elftal van 's-Heerenbroek en zaterdag staat de inhaalwedstrijd tegen MSC nog op het programma. Beide wedstrijden worden op Sportpark Cingellanden gespeeld, dus zoals altijd is alle support van harte welkom!