Nieuws

DESZ 2 spaart Noordscheschut 3 met 'slechts' 6 treffers

Auteur: Demian Slurink.

Woensdag 2 november | ​Zwartsluis 29-10-2016. Het 2e elftal van DESZ heeft eindelijk weer eens punten gepakt in de 2e klasse D. Ondanks slordig voetbal wisten de thuisheren maar liefst 6x doel te treffen om zo de 2e overwinning van het seizoen te boeken.

Om half 3 werd er afgetrapt tegen Noordscheschut. De gastheren waren op papier een ware concurrent aangezien ze slechts één punt onder DESZ stonden. DESZ wist wat hen te doen stond: afstand nemen van deze concurrent. Ten tijde van de aftrap werd in Spanje rustig een biertje open getrokken door trainer Henk v/d Haar. Vooraf had hij interim coach Jacques Leeuw duidelijke handvaten meegegeven. DESZ stond vanaf het eerste fluitsignaal goed gepositioneerd en de gastheren wisten hier weinig raad mee. Dit leidde al direct tot balverlies op het middenveld. Mark Doosje ontving de bal voor de voeten en gaf met buitenkantje links de bal diep op naamgenoot Elken. Deze wist de bal feilloos te controleren ondanks het Roberto Carlos effect dat de bal had meegekregen. Oog in oog met de keeper faalde hij niet: 1-0.

DESZ rook dat er meer te halen viel met deze snelle openingstreffer en ging op jacht. Waar de mogelijkheden in de ruimte lagen wist DESZ deze niet te benutten vanwege slordige passing.
Aangezien Noordscheschut daar niks tegenover kon zetten durfde DESZ langzaam maar zeker wat meer druk te geven, met de 2-0 als gevolg. Als een huiverende patiënt schrok de laatste linie van Schut door het jagen van onze Dokter. Zwiep kwam hierdoor en balbezit en bedacht zich niet. Een lob was voldoende om de keeper te verschalken: 2-0. DESZ ging door en breidde een kleine 10 minuten later de score verder uit. Dion combineerde op het middenveld en stoomde zelf door richting de 16 van de tegenstander. Op het perfect moment gaf hij de bal op links mee aan de Dokter. Deze bedacht zich niet en schoot met zijn chocoladepoot de 3-0 tegen de touwen. Nog voor rust wist DESZ ook de 4-0 op het scorebord te zetten. Een indraaiende corner werd door Mark van Eerde richting goal gekopt. In de scrimmage kwam de bal voor de voeten van Mark Doosje: 4-0. Dit was tevens de ruststand.
Ondanks waarschuwingen van 'The Lion' kwam DESZ slordig uit de kleedkamer. Noordscheschut wist zowaar zelfs wat kansjes te creëren, maar scoren lukte echter niet. Het eerste kwartier na rust leek dan ook nergens op. DESZ pakte daarna de draad weer wat op. Middels een snelle aanval kwam de bal op Links. Dibbes zag Zwiep en gaf voor. In plaats van Zwiep te bereiken was het de laatste man van Noordscheschut die zijn goaltje van de middag meepakte: 5-0.
DESZ begon nu door te drukken en wist een legio aan mogelijkheden te creëren. Het ontbrak echter in de afronding. Pas vlak voor tijd werd de definitieve eindstand bepaald. Op aangeven van Mark Elken kwam Zwiep vrij te staan voor de goalie van de gasten: 6-0. Een prima eindstand, maar in de wetenschap dat er dubbele cijfers op het scorebord hadden mogen staan kan er komende week weer scherp getraind worden richting zaterdag als Klazienaveen de volgende concurrent op de lijst is. Een overwinning zal DESZ 2 daar goed doen met oog op de huidige stand.

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams