DESZ 2 sluit bekertoernooi goed af.

Auteur: Hans de Boer.

Woensdag 16 september | DESZ 2 speelde op zaterdag 12 september haar 3e en tevens laatste bekerwedstrijd. Om 12:45 werd er afgetrapt op het sportcomplex “de Stripe” tegen het nog puntloze VVI 2.

DESZ had het in de beginfase lastig, vooral in het eerste kwartier werd er slordig gevoetbald door de mannen van DESZ 2. Ondanks het mindere voetbal werd in de 15e minuut de score toch geopend. Na een snelle vrije trap van DESZ nam Jarno Nieborg de bal mee richting de 16 meter van VVI, waar Ronny Bakker al vrij stond om de bal binnen te schuiven. Jarno gaf de bal goed af op Ronny, die twijfelt niet en schiet de 1-0 binnen.

Na de openingstreffer ging de bal wat makkelijker rond aan de zijde van DESZ, maar echte grote kansen bleven uit. Dit kwam mede door de grensrechter van de uitploeg, die zou zondag wel last hebben gehad van spierpijn. Desondanks kwam DESZ voor rust nog op 0-2. Een goed opgezette aanval van DESZ bracht Ronny bakker in een goede positie om de score te verdubbelen. Met een schuiver langs de uitgekomen keeper maakte Ronny de 0-2.

Rust…. Debutant Rayn Jozua en Luke o'Dowd komen in de ploeg, Max van Dijk en Hans de Boer kunnen gaan douchen.

Na de rust kwam DESZ sterk uit de kleedkamer. Binnen 10 minuten bekroonde Rayn Jozua zijn debuut met een doelpunt. Na een goede individuele actie werkt hij de 0-3 tegen de touwen. Kort na het doelpunt van Rayn maakte Ronny Bakker zijn hattrick compleet. op snelheid klopte hij de verdediging van VVI, en schiet vervolgens bekeken binnen, 0-4.

Na de 0-4 werd de bal rustig rondgespeelt door DESZ en alles leek onder controle. Maar in de 85e minuut kreeg VVI toch nog de kans om wat terug te doen. Een te korte pass van Jarno werd onderschept, 2 aanvallers van VVI snellen gelijk naar voren en spelen het eenvoudig uit, 1-4. In de 87e minuut zette Ronny Bakker de eindstand op het scorebord, na een goede lange bal verschalkt hij de doelman van VVI, 1-5.

Na de 2e overwinning dit bekertoernooi, gaan de mannen van DESZ 2 met een goed gevoel de competitie in. Volgende week zaterdag start de competitie voor DESZ 2 met een lastige uitwedstrijd tegen Noordscheschut 3. Desondanks hebben wij er alle vertrouwen in dat de 3 punten meegaan naar Zwartsluis.