Nieuws

DESZ 2 redt het niet in de finale tegen Mamio 2

Bekijk alle foto's!
Auteur: Matz Hekman. Foto's: 97

Dinsdag 21 juni | Na een zenuwslopende wedstrijd afgelopen dinsdag was het voor de heren van DESZ 2 zaak snel te herstellen voor de finale tegen Mamio 2. Voor velen is Mamio 2 een grote onbekende maar na wat research komt al gauw naar boven dat het team vooral bestaat uit internationale studenten die studeren in Groningen en daarnaast ook nog een aardig balletje kunnen trappen. De wedstrijd zal gaan om een plek in de reserve 1e klasse voor volgend seizoen, iets waar DESZ al jaren naar uit kijkt en nog nooit zo dichtbij was.

In de aanloop naar de wedstrijd was er al het een en ander te doen omtrent de locatie waar gespeeld zou worden, vrijdagochtend kwam dan toch na lang wachten het verlossende woord naar buiten; het sportpark van 3e klasser zondag Asser Boys.

Zaterdag rond lunchtijd vertrok de colonne rood-witten richting Assen. Eenmaal aangekomen op locatie begon de meegereisde Julian (ook wel 'Sjuul" genoemd) met het losmaken van de spiertjes en het aan elkaar tapen van de nodige knieën en enkels. Tijdens de warming up werd al snel duidelijk dat de vermoeidheid van de wedstrijd van dinsdag nog niet volledig overkomen was.

Het warme weer hielp hier ook zeker niet aan mee. Om 15:00 uur stonden beide teams op het veld te wachten op het eerste fluitsignaal, hier is alleen wel een arbitraal trio voor nodig, dus toen deze om 15:10 aan kwamen lopen konden we dan eindelijk beginnen.

Van Mamio wisten we weinig, we hebben via via wat informatie gekregen; snelle buitenspelers, sterke centrale as, proberen veelal voetballend de oplossing te zoeken. Zo bleek ook in het begin van de wedstrijd dat het clubje met onder andere Duitsers, Ieren, een surfer uit Australië en vele andere nationaliteiten wel degelijk wisten hoe het spelletje werkt. Het belooft niet makkelijk te worden voor DESZ 2 vandaag.

In het begin van de wedstrijd worden er weinig kansen gecreëerd door beide teams, Ronny wordt een paar keer gevaarlijk diep gestuurd maar weet de bal net niet goed te controleren om tot een schot te komen. DESZ kreeg in het begin van de wedstrijd een flinke domper te verwerken toen spits Mark Elken, misschien kent u hem nog van zijn geweldige goals afgelopen dinsdag, naar de kant moest vanwege een blessure. Zijn vervanger, Mark van Eerde, bekend van zijn last minute goal tegen LTC kwam hiervoor in de plaats.

Na een ongeveer een half uur spelen begint het overwicht in de wedstrijd wat meer in de handen van Mamio te geraken. Een voorzet van Mamio wordt ongelukkig aangeraakt door een verdediger van DESZ en valt achter Jordy. Wellicht was de aanvaller van Mamio snel genoeg om de bal nog voor de lijn aan te raken om Sander te ontzien van een "edje" (lees: eigen doelpunt). 0-1 achter tegen een team wat zeer sterk speelt, een lastige opgave, maar tegen LTC is het de mannen ook gelukt een achterstand om te draaien.

Met de nodige wissels probeert DESZ in de 2e helft de druk wat meer op te voeren, in het begin van deze 2e helft lukt het DESZ dan ook redelijk om de gasten van Mamio onder druk te zetten, ze komen moeilijker aan voetballen toe en DESZ heeft veelal de bal en probeert via de flanken ruimte te zoeken achter de laatste linie van Mamio. Echter is het wel Mamio dat de 2-0 weet binnen te schieten.

Een flinke tegenvaller gezien het spel dat steeds beter werd, DESZ begon steeds meer in de wedstrijd te komen. Niet de koppies laten hangen is essentieel na zo'n vroege tegentreffer in de 2e helft en dat is ook wat de mannen van DESZ 2 deden, ze geloofden erin en bleven vechten voor die promotie.

Hans de Boer werd diep gestuurd, u leest het goed, Hans de Boer. De kleine baltovenaar passeert op magische wijze 2 verdedigers van Mamio maar werd onreglementair neergelegd en versierde zo een vrije trap net buiten de 16 iets voor de achterlijn. Achter de bal aanvoerder Jarno Nieborg, die de bal strak voor geeft op het hoofd van Ronny Bakker. Deze Ronny Bakker knikt de bal binnen en zet een 2-1 stand op het scorebord.

Met deze 2-1 stand gaat DESZ 2 op zoek naar de gelijkmaker, maar in plaats van deze gelijkmaker krijgt het de zogenoemde deksel op de neus. Een uitbraak van Mamio 2 blijkt te machtig voor de verdediging en zij weten de aanval te bekronen met de 3-1. Met zo'n 5 minuten te gaan heeft DESZ 2 niet genoeg in te brengen tegen het fitte en goed voetballende Mamio 2. Iets na 5'en vindt de scheidsrechter het mooi geweest en blaast voor de laatste keer dit seizoen op de fluit. Afgelopen, geen promotie, wel een ervaring in de nacompetitie rijker.

Zo komt een lang, zeer leerzaam maar bovenal mooi seizoen tot een einde. De doelstelling in het begin van het seizoen werd vastgesteld op promotie. Dat ons in de laatste speelronde, in de allerlaatste seconde ontglipte. Nog maar 3 wedstrijden winnen in de nacompetitie dan, makkelijker gezegd dan gedaan, maar het was nog de enige mogelijkheid om promotie te behalen dit jaar. Helaas zat het er vandaag niet in.

Wij feliciteren Mamio 2 met het behalen van de promotie, een zeer goede, fitte ploeg met een aantal zeer getalenteerde voetballers bleek na 90 minuten de betere partij te zijn.

Om het seizoen af te sluiten willen wij namens de gehele selectie van DESZ 2 onze trainer Nick van der Haar nogmaals bedanken voor alle tijd en energie die hij wekelijks in de trainingen en wedstrijden heeft gestoken. "Wij kijken als team terug op een jaar waarin we veel van je hebben mogen leren, maar waar plezier altijd op de eerste plek stond."

Dit hebben we niet alleen gedaan en daarom willen wij ook assistent Jasper, teamleider Gerjan, vlagger Gijs, mental coach en interim verzorger Klaas bedanken. Jullie inzet heeft ervoor gezorgd dat we als team trots mogen zijn op wat we het afgelopen jaar laten zien, en bereikt hebben. We kunnen natuurlijk maar met 1 iemand afsluiten, Sjuul. Julian bedankt voor het wekelijks aan elkaar plakken van onze spelers (en trainer) zonder jou was dit ook niet gelukt.

Allen bedankt voor het supporten van DESZ 2 gedurende het afgelopen seizoen, de jongens gaan genieten van een welverdiende vakantie, waar de een zijn blik alweer op het volgende seizoen heeft om een plek in de 1e selectie te veroveren, zijn er ook een aantal jongens die wat langer van de voetbalvakantie gaan genieten. Onder leiding van een nieuwe trainer en met nieuwe jongens gaat de jacht op promotie volgend seizoen weer van start.

Adios en tot volgend seizoen!

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams