DESZ 2 pakt 3 punten tegen koploper HZVV

Auteur: Sander van Eijken.

Dinsdag 23 april | ​Zaterdag 20 april stond de thuiswedstrijd tegen HZVV 3 op het programma. Niet zomaar een wedstrijd. HZVV is de koploper en is deze competitie nog ongeslagen. Aan ons om daar verandering in te brengen.

Om 14:30 uur wordt er afgetrapt op het hoofdveld van ons eigen mooie sportpark. DESZ begint geconcentreerd en vanuit een goede organisatie waar ook HZVV het erg lastig mee heeft. Er wordt weinig gecreëerd de eerste twintig minuten door beide ploegen. Na vijfentwintig minuten is daar dan de eerste uitbraak van DESZ waar Matz geleend van het 3e (waarvoor dank) gelanceerd wordt, maar in de zestien meter van HZVV ten val wordt gebracht. Zelf dachten wij aan een strafschop, maar helaas werd anders besloten. Dit leek DESZ een boost te geven en in de 31e minuut is het weer Matz die van eigen helft uitbreekt. Hij snijdt vakkundig voor de verdediging langs, dribbelt om de keeper heen en schuift de 1-0 binnen. De overige minuten tot de rust weet DESZ nog een paar keer goed door te komen en mist zelfs nog grote kansen op de 2-0. Op slag van rust is daar dan HZVV met een verrassend afstandsschot in de rechter onderhoek. We gaan rusten met een 1-1 tussenstand.

De tweede helft begint DESZ slordig en weet in de 49e minuut de spits van HZVV door te breken. Gelukkig weet Leon de 2-1 vakkundig te verhelpen door een zakelijke overtreding te maken. Dit levert hem een gele kaart op. Als je het mij vraagt een beetje overdreven. HZVV lijkt ook gefrustreerd te raken door de goede organisatie bij DESZ en pakt ook nog een gele kaart mee. Dan is het in de 61e minuut een corner voor DESZ. Jarno schuift mee en kopt de corner fantastisch binnen. 2-1! Na de goal hobbelt het spel wat heen en weer en probeert HZVV de sterke defensie van DESZ te kraken. Dit blijkt zonder succes als Tijmen die we (waarvoor dank) mochten lenen van O19 aan de bal komt op een meter of 30. Hij lijkt niet na te denken en pegelt de bal heerlijk onderkant lat binnen. Dit hebben wij overigens de hele avond nog gehoord. 3-1! Met nog vijf minuten op de klok moet dit toch niet meer mis kunnen gaan. HZVV weet nog aan te zetten en de 3-2 binnen te werken. Hier blijft het ook bij. Zo weet DESZ de tot toen ongeslagen kampioen te verslaan. Ook worden er goede zaken gedaan voor de periode en de felbegeerde 3e plek.

Aankomende zaterdag genieten we van een vrij weekend. Zaterdag 4 mei staat de uitwedstrijd tegen De Weide 3 op het programma.