DESZ 2 overleeft spannende slotfase in Rouveen niet

Auteur: Maikel Westhuis.

Woensdag 29 september | Zaterdag 25 september Rouveen- Na een lange tijd geen competitiewedstrijd gespeeld te hebben, mochten onze rood-witten van DESZ 2 de competitie aftrappen in Rouveen. Door een vernederende 4-3 nederlaag in de laatste bekerwedstrijd tegen URK, wilden de jongens van DESZ 2 maar één ding deze zaterdag; goed beginnen aan de competitie.

Met een goede warming-up met hier en daar nog wat aanwijzingen van de trainer, begon de wedstrijd om 14:30 op sportpark Rouveen aan de Korte Kerkweg. Beide teams begonnen sterk aan de wedstrijd en klapten er direct op.

DESZ creëerde al vroeg in de wedstrijd veel kansen. Met een fantastische steekbal hier en een goede loopactie daar werden onze jongens vaak gevaarlijk voor het doel van Rouveen. Toch wisten de achterhoede en de keeper van Rouveen in de eerste 15 minuten onze jongens van scoren te weerhouden.

Totdat Björn Vinke, meegenomen speler van DESZ 1, een goede bal op Hans de Boer gaf die het vanaf de 16-meter wilde proberen. In eerste instantie wordt het schot goed geblokt, maar komt voor de voeten van goaltjesdief Matz Hekman die hem netjes langs de keeper van Rouveen in het goal weet te werken. Zo komt DESZ in de 16e minuut op een 0-1 voorsprong.

Zo blijft DESZ de eerste helft gevaarlijk. Zo probeert De Boer het vaak van afstand, maar zelfs met een rebound van Verhoeckx weten onze jongens het net niet te vinden. Ook via de flanken weten de jongens in het rood-wit de kansen niet te benutten. Rouveen lijkt het onze jongens niet moeilijk te maken en weten zelden gevaarlijk te worden voor het doel van DESZ. DESZ blijft de betere partij en gaan met een stand van 0-1 de kleedkamer in.

Na rust blijft het spannend. Rouveen is beter aan de tweede helft begonnen en komt dichter bij het doel van DESZ. Rouveen wordt gevaarlijker en niet heel veel later vliegt de bal langs keeper Jordy in het net; 1-1.

Rouveen houdt de druk er goed op en komen een aantal minuten later met een sneller aanval langs de verdediging van onze jongens. Ook keeper Jordy kan deze aanval niet weerhouden en zo komt Rouveen op 2-1 voorsprong.

De slotfase van de wedstrijd nadert en beide ploegen leveren veel strijd. Björn Vinke wordt diep gestuurd over de flank en wordt hard onderuitgehaald. Met goed voordeel wordt er een voorzet gegeven op Bakker die hem goed langs de keeper werkt en in de 81 min de gelijkmaker maakt.

DESZ vecht zich goed terug en krijgen kans na kans. In de 90e minuut wordt er een overtreding gemaakt en Hans de Boer gaat achter de bal staan. Hij neemt een kleine aanloop, zoekt een gaatje bij de paal en krijgt hem over de keeper heen. DOELPUNT! DESZ komt op voorsprong in de 90e minuut.

Jammer genoeg was dit van korte duur. Rouveen krijgt in de tweede minuut van de blessuretijd een vrije trap. Deze wordt goed ingebracht in het 16-metergebied en keeper Jordy zit er goed naast. Hij komt in de voeten van de Rouveen spits die hem eenvoudig in het doel legt… Het fluitsignaal klinkt met als eindstand 3-3.