DESZ 2 op het podium de winterstop in

Auteur: Leon van Dijk. Foto's: 21

Dinsdag 19 december | De 2e klasse E bewijst zichzelf dit seizoen als een competitie waarin de spanning binnen de subtop niet veel onder doet voor de Eredivisie of Premier League. Na 8 gespeelde wedstrijden is de afstand tussen de nummer 3 en de nummer 8 slechts 6 punten. Dit betekent dat de laatste wedstrijd voor de winterstop het verschil kan maken tussen een 3e of 6e plek voor de heren van twee.

Alle reden om fanatiek de week in te gaan dus. De week begon met een gelijkspel tegen 4e klasser 's Heerenbroek, en de donderdag die daarop volgde werd door menig teamgenoot als minder belangrijk gezien dan een avondje Europa League in Amsterdam. Niet bij uitstek het perfecte CV als je een belangrijke pot voor de boeg hebt.

Desalniettemin stond er zaterdagochtend gewoon een voltallig elftal op de Cingellanden. Aangesterkt door zowel oude bekenden in de vorm van Maikel Westhuis en Joël Kats, als een nieuw gezicht in de vorm van Sven Eilander. Om 14:30 uur werd er op het hoofdveld afgetrapt tegen MSC 2. Een wedstrijd die op papier toch zeker gewonnen moest worden. Vrijwel meteen na de aftrap werd dit sentiment bevestigd. Vanaf minuut 1 dicteerde DESZ het spel en werd in de beginfase ook meteen een aantal keer gevaarlijk. Na 5 minuten was het dan ook Jarno die uit een daaruit resulterende corner de openingstreffer wist binnen te koppen. Van achterover hangen was bij de jongens geen sprake. MSC werd bestookt met veel diepgang en snel voetenwerk. In de 15e minuut wist Feizi deze inzet bijna te belonen met een grote kans die gepareerd werd door de keeper. Niet veel later kwam dan toch de 2-0 in de vorm van een trademark crosspass van Jarno op Ronny, die sneller was dan zijn directe tegenstander en de bal langs de keeper prikte.

Ook de 3-0 liet niet lang op zich wachten. De centerback van MSC, die duidelijk zijn dag niet had, passte de bal bij Raoel in de voeten. Die ging een duidelijk bewuste 1-2 aan met Luke en werkte de bal via de binnenkant van de paal. Als kers op de eerste helft maakte onze enige echte kale klasbak ook nog zijn 2e treffer. Uit een corner van Luke wist Ronny de keeper wederom te passeren. Ruststand 4-0.

Bij de speech in de kleedkamer was ik zelf afwezig om een paar ballen op het terras van de kantine te schieten, maar ik vermoed dat er naast een tevreden stilte slechts een paar open deuren zijn ingetrapt. "We zijn er nog niet boys!"

De basis-elf bleef nog 10 minuten intact, tot Joël en Farbod werden gewisseld voor The Wizard en ondergetekende. Het voetbal in de tweede helft was een stuk minder aantrekkelijk. MSC leek geen hoop meer te hebben, en DESZ vond een 4-0 eigenlijk ook wel prima. Toch kwamen er nog een aantal kansen. Te beginnen bij een mislukte voorzet van Sander die over leek te gaan. Toen bleek dat hij toch binnen zou vallen, besloot Willard hem met de knie van de lijn te halen. Sportief, want de keeper van MSC had er erg slecht uit gezien als deze goal was gevallen. Enkele minuten later was het tijd voor een revanche. Het was wederom Sander met een voorzet, dit keer strak over de grond. Willard liet de bal met een GE-NI-AAL overstapje lopen waardoor Leon de 5-0 voor open doel kon in schieten. Zowel de assist als het overstapje verdienen een schoonheidsprijs. Het restant van de wedstrijd was vrij gebeurtenisloos. Na een aantal kleine kansjes van MSC zodat ook Maikel nog de kans om zich te bewijzen, besloot de onbekende KNVB scheidsrechter na stipt 90 minuten af te fluiten.

Na een overtuigende overwinning gaan we winterstop in met een podiumplek. 13 Januari begint het feest weer met een oefenwedstrijd tegen FC Ommen 3, voordat vervolgens de competitie weer start op 20 Januari met een echte Zwartewaterderby tegen SC Genemuiden 3. We zien u dan graag terug!