Nieuws

DESZ 2 onderuit tegen Drenthina 2

Auteur: Jari Doosje.

Woensdag 4 november | ​DESZ 2 vertrok afgelopen zaterdag vol goede moed (na 2(!) overwinningen op rij) naar Emmen om daar rond de klok van 12:00 uur te spelen tegen Drenthina. Kunnen de spelers onder leiding van coach Henk van der Haar, die net terug is van vakantie, de stijgende lijn doortrekken?

De eerste winst van de dag is voor DESZ. De aanvoerder van DESZ wint de tos, kiest voor de aftrap en hierdoor is het eerste balcontact voor de heren in het rood-witte tenue. Na een klein kwartier spelen is de eerste kans voor Drenthina. De thuisploeg probeert het met een afstandsschot, de bal gaat echter hoog over. Dit schot brengt de DESZ goalie niet in de problemen. Het eerste half uur is gelijkwaardig, er zijn kleine kansen over en weer. De grootste kans aan DESZ zijde komt uit een geweldige aanval. Danhof wordt diep gestuurd en hij legt de bal voor de voeten van Appelo. Laatstgenoemde weet helaas niet te scoren en schiet de bal bij de keeper in handen.

Na 35 minuten spelen zakt DESZ iets meer in, hierdoor komt Drenthina steeds vaker door de verdediging van DESZ. Rondom het zestienmetergebied wordt een speler van Drenthina onderuit gehaald, met als gevolg een vrijetrap. De bal wordt richting de tweede paal geschoten en knap binnengekopt door Martijn Schoonewelle (eigen goal): 1-0. Dit is tevens de ruststand.

In de rust moet aanvoerder Klomp het veld verlaten, hij moet terugreizen naar Zwartsluis om te kunnen aansluiten bij het vlaggenschip. Zwiep, de topscoorder van DESZ 2 is zijn vervanger.

Drenthina komt sterk uit de kleedkamer en weet al snel de voorsprong te verdubbelen. De goal, wederom uit een dood spel moment, wordt binnengekopt uit een corner. De keeper van DESZ blijft op de lijn staan en maakt het de spits gemakkelijk om binnen te koppen: 2-0. Vanaf dit moment is het DESZ wat er voetballend niet meer uit komt en steeds opnieuw (dom) balverlies leidt. Even later is het de linker vleugelspeler van de thuisploeg die wordt diep gestuurd. Hij weet de bal, buitenbereik van de DESZ keeper, in de verre hoek te schieten. Hierdoor is keeper Elfring kansloos: 3-0.

Kort na de derde tegentreffer wordt Drenthina opnieuw gevaarlijk. Opnieuw zijn het de heren uit Emmen die weten te scoren, na een mooie stift over de keeper, zetten zij de stand op 4-0. DESZ probeert nog iets terug te doen, ditmaal is het de doelpuntenmaker van de 1-0, Martijn Schoonewelle die een strakke voorzet in huis heeft. Topscoorder Zwiep weet deze bal niet te verzilveren. Hierdoor blijft de stand ongewijzigd en wint Drenthina met 4-0 van DESZ.

Opstelling:
Elfring, M. Schoonewelle, Van Dijk ( Vos), R. Schoonewelle, Slurink, Lachenal, Danhof, Volken, Klomp (Zwiep) , Appelo (van den Berg), Kronenberg

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams