DESZ 2 oefent en verliest van Rouveen 2

Auteur: Lars Visser.

Woensdag 9 februari | Op dinsdagavond 1 februari was het weer zover! Eindelijk weer de eerste wedstrijd van DESZ 2 na de winterstop. In de tussentijd hebben de jongens natuurlijk niet stil gezeten. Er werd druk getraind en geoefend tegen het eerste van de club.

Dan de wedstrijd tegen Rouveen. DESZ begon sterk en gaf eigen helemaal niks weg. Dat resulteerde dan ook in de 1-0 rond de 30e minuut. Bakker stuurde Thomas Witte de diepte in en hij schoof de bal rustig langs de keeper!

Valk voor rust werd het helaas 1-1, na wat geklungel achterin schoot de spits de bal achter Maikel.

Toen was het alweer rust.

De 2e helft begon helaas wat minder voor DESZ. Vlak na rust schoot een middenvelder van Rouveen van ongeveer 20 meter de bal vol in de kruising, waarna DESZ tegen een 1-2 achterstand aankeek.

Al gauw werd het weer 2-2, Volken maakte hem. Na mooi voorbereidend werk van Krabbe, schiet Volken de bal in het doel. Daarna werd het een rommelig duel! De bal ging heen en weer. DESZ kreeg een grote kans maar de keeper van Rouveen hield de bal tegen met zijn handen buiten het 16 meter gebied wat resulteerde in een rode kaart voor hem.

Helaas werd de vrije trap die daarop volgde overgeschoten! Op de counter hiervan kreeg Rouveen een vrije trap op het randje van de 16 meter. De spits van Rouveen schiet de bal over de muur de goal in, 2-3 voor Rouveen.

Met nog zo'n 5 minuten te spelen ging DESZ vol op de aanval voor het gelijkspel. En met een speler op de goal van Rouveen moet dat kunnen. DESZ kreeg veel corners maar de bal mocht er maar niet in. Door mooie reddingen van de gelegenheidskeeper lukte het DESZ niet om er nog een te maken, wat resulteerde in een 2-3 verliespartij!

Nog even extra aandacht voor de scheidsrechter van deze avond! Willam Akkerman, 16 jaar oud. Hij floot een perfecte wedstrijd en was niet onder de indruk van de senioren!