Nieuws

DESZ 2 niet opgewassen tegen Staphorst 4

Auteur: Gerjan van de Belt.

Woensdag 25 februari | ‚ÄčOp een sfeervol sportpark speelden we tegen de nr 2 Staphorst 4. We begonnen wat afwachtend omdat we niet in het mes wilden lopen Staphorst had veel bb maar werd niet echt gevaarlijk. Zelf waren we in bb te slordig om gevaarlijk te kunnen worden. Dus het was geen fraai spel meer een tactisch steekspel. 

Maar toch kwam Staphorst op voorsprong omdat we verzuimden een aanvaller aan te pakken. Deze kon een combinatie opzetten op de rand van de 16, en zo doorlopen en vanaf de rechterkant van onze goal de bal langs de weifelende Jordy schieten. Na die tegentreffer gingen we wel wat meer initiatief nemen. Maar het leverde niet veel op behalve een kans van Jarno maar hij had niet de rust om vanaf de 5 meter de bal beheerst binnen tikken.

De 2de helft was een mooi gevecht met een DESZ 2 wat er vol voor ging. Na wat kansjes kregen we weer een fikse domper te verwerken. Slecht verdedigen bij een vrije bal van de zijkant werd afgestraft. Het werd er niet makkelijker op tegen het geslepen Staphorst. Maar toch scoorden we de aansluitingstreffer via Jarno, die een vrije trap in de korte hoek krulde. Even later kwamen we op gelijke hoogte dacht iedereen behalve de trouwens goed leidende scheids. Hij keurde de kopbal van Jarno af wegens vermeend buitenspel.

Het spelbeeld bepaalde DESZ en Staphorst loerde op de counter. En dan moet je niet te makkelijk de bal verliezen op een moment waar we zelf dachten te profiteren in de omschakeling. Staphorst wist daar wel raad mee: 1-3 achter. Zo bleef het een levendige pot waar wij toch weer op 1 goal kwamen. Jan Filip schoot de bal met rechts zuiver in de linkerhoek.

Staphorst wankelde had ook wat geluk na een knal op de lat van Nico. We moesten paar keer noodgedwongen wisselen wat niet bevorderlijk was voor het spel. Teveel wisselingen veel misverstanden. En een ploeg als Staphorst profiteert daar dan van. Ze waren veel gevaarlijker dan ons maar Jordy hield ons lang in de wedstrijd.

Maar in de 88 ste en 90 ste slaan ze nog 2 keer toe. En zo verlies je met 2-5 wat wel geflatteerd was maar niet geheel onverdiend. Dat komt vooral door zelf 3 goals te makkelijk weggeven. Maar de 2de helft geeft ons wel een redelijk gevoel voor zaterdag tegen SC Rouveen 2 uit.

Opstelling:
Jordy, Mark (Martijn), Reiny, Harold, Dion, Rik, Jan Filip (Christiaan), Jarno, Emiel, Nico, Robert (Dennis).

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams