DESZ 2 met de billen bloot in Emmen

Auteur: Leon van Dijk. Foto's: 37

Maandag 25 september | Na een lastige en teleurstellende reeks bekerwedstrijden, mochten de heren van DESZ 2 het in hun eerste competitiewedstrijd opnemen tegen angstgegner Drenthina 2. Al vele uitwedstrijden zijn op sportpark ''De Oude Ros" te Emmen gespeeld, waarvan er weinig tot geen gewonnen werden.

Dit was voor het jonge gemotiveerde elftal een reden om deze week extra gefocust te werk te gaan. Het corvee-duo Krabbe en Van Dijk was zelfs zo gefocust op de wedstrijd dat ze bij aankomst in Emmen pas tot de realisatie kwamen dat de prachtige rood-witte Hummel tenues nog aan de Cingellanden stonden. Na een warming-up in de uit-tenues van vv Drenthina was daar gelukkig redder in nood Albertjan Overmars. Die kon het kijken bij zoonlief Janiek mooi combineren met het nabrengen van de shirtjestas, om zo het slippertje van Krabbe en Van Dijk recht te trekken. Nog bedankt Albertjan!

Ondanks het feit dat de trainers Bernd en Remco laaiend waren, hadden ze vlug door dat deze situatie moest worden omgezet in een leermoment. En de basis-elf kregen de taak om deze dramatische voorbereiding niet door te laten schijnen in de wedstrijd. DESZ begon goed aan de 1e helft. Beide ploegen zetten veel druk. Dit zorgde voor slordigheid en kansen aan beide kanten, maar het was duidelijk dat de organisatie goed stond bij het tweede. Het offensief van Drenthina kon telkens tijdig gestopt worden, en werd niet gevaarlijk. Rond de 35e minuut wist Drenthina toch het net te vinden. Na een ongelukkig stuiterende diepe bal kwam de spits 1-op-1 met keeper Marsman. Hij maakte het knap lastig om de bal in de goal te krijgen, maar kon de bal helaas niet stoppen. Bij een tussenstand van 0-1 besloot de scheidsrechter het fluitsignaal tijdens een veelbelovende counter van Olaf Nieborg te laten klinken.

Met een achterstand de rust in gaan is nooit fijn. Maar DESZ was vastberaden om de wedstrijd om te draaien, wetende dat het de betere partij was. Vaste krachten Farbod Feessie en Ronny Bakker werden ingebracht om die mannschaft te versterken. De jongens kwamen vol energie de kleedkamer uit en begonnen fel aan de tweede helft. Er werd wederom goed druk gezet en de duels werden veelal door de mannen in rood-wit gewonnen. Er kwam steeds meer grip op de wedstrijd en dit leidde ook tot meer kansen. Na een aantal goede voorzetten en zelfs een kans voor open doel, was het echter nog steeds niet gelukt om de stand gelijk te trekken. Het zat niet mee.

Trainers Bernd en Remco besloten een kwartier voor tijd breekijzer Raoel „Bulle" Krabbe in te brengen. Misschien in de hoop dat hij DESZ, net als Remco zelf ooit deed, laat in de wedstrijd nog op prachtige wijze op gelijke hoogte kon brengen. Ondanks vele kansen en een onstilbare vechtlust tot aan de laatste seconde was de tussenstand nog steeds in het nadeel van de Sluzigers. De wedstrijd eindigde in 0-1, en de vloek van sportpark ''De Oude Ros" blijkt nog steeds niet te zijn verbroken.

De mannen moeten de vechtlust van deze week meenemen en volgende week weer flink aan de bak op trainen. Volgende week zal er worden gespeeld om de 3 punten thuis te houden, ditmaal tegen DZOH 3.

Zaterdag 30 September 14:30 uur: DESZ 2 VS DZOH 3