Nieuws

DESZ 2 maakt einde aan serie van nederlagen

Auteur: Maikel Westhuis.

Vrijdag 26 mei | Welkom, welkom, beste voetballiefhebbers! Wat een absolute kraker was het gisteravond op het veld van DESZ 2! Met een brandend verlangen naar revanche voor hun pijnlijke 6-1 nederlaag in de vorige ontmoeting, betraden ze vol vastberadenheid het strijdtoneel. En, tromgeroffel, alsjeblieft! DESZ 2 ging er vandoor met een glorieuze triomf, een schitterende 2-0 overwinning.

De scheidsrechter fluit voor het begin van de wedstrijd en met een forse trap wordt de bal in het spel gebracht. DESZ 2 begint direct vol vuur aan de wedstrijd en zet de tegenstander meteen onder druk. De spelers tonen hun technische vaardigheden en proberen met snelle combinaties door de verdediging van V.V. Heerenveen 2 heen te breken. Het is duidelijk dat DESZ 2 vastberaden is om de punten vandaag in eigen huis te houden.

Maar laten we de tegenstander niet onderschatten! V.V. Heerenveen 2 geeft zich niet zomaar gewonnen en toont hun vechtlust op het veld. De spelers van DESZ verdedigen met passie en proberen V.V. Heerenveen af te stoppen in hun aanvalspogingen. Er ontstaat een boeiend gevecht op het middenveld, waar beide teams strijden om de controle over de wedstrijd. De aanvallers V.V. Heerenveen werden een aantal keren gevaarlijk, maar doelman Maikel wist de doorgebroken en gevaarlijke spitsen van V.V. Heerenveen te stoppen. Met zijn snelle reflexen en reddingen wist hij keer op keer de aanvallers van V.V. Heerenveen 2 te frustreren. Maikel stond als een onverzettelijke muur tussen de palen. Zijn aanwezigheid in het doel gaf DESZ 2 het vertrouwen om niet de rust in te gaan met een tegendoelpunt.

In de eerste helft van deze zinderende wedstrijd gebeurde er iets wat het verloop van de wedstrijd drastisch had kunnen veranderen. Het was DESZ 2 die een gevaarlijke aanval opzette, waarbij de bal in het strafschopgebied terechtkwam bij de snelle en behendige Joël Kats. Hij zette een sprint in en met een explosieve actie probeerde hij zijn tegenstander te passeren. Echter, op het moment dat Joël een lichte aanraking voelde van de verdediger van V.V. Heerenveen 2, ging hij plotseling naar de grond. De scheidsrechter stond dichtbij en beoordeelde de situatie als een schwalbe, een schijnbeweging om een overtreding te suggereren. Tot grote verbazing van Joël en het thuispubliek kreeg hij geen penalty, maar in plaats daarvan kreeg hij een sarcastisch applausje van de scheidsrechter voor zijn acteerkunsten.

Desondanks bleef DESZ strijden en lieten ze zich niet ontmoedigen door deze onfortuinlijke beslissing. Ze bleven hun spel spelen met vastberadenheid om de overwinning te behalen en dat deden ze net voor rust! Het was niemand minder dan Hans de Boer, de dynamische middenvelder, die met een briljante dieptepass werd gelanceerd en de bal met precisie in de verre hoek schoot. Wat een openingstreffer was dat! Het publiek ging uit zijn dak en DESZ 2 stond verdiend op voorsprong. Ruststand 1-0.

Na de rust kwam DESZ 2 opnieuw met volle overtuiging het veld op. Ze wilden hun voorsprong vergroten en dat deden ze met verve! Het was de onvermoeibare centrale verdediger Wilco Volken die met een krachtige kopbal de bal in de verre hoek van het doel plaatste. Een onhoudbaar doelpunt en DESZ 2 stond nu comfortabel op een 2-0 voorsprong.

V.V. Heerenveen 2 gaf zich echter niet zomaar gewonnen. Ze probeerden wanhopig terug te vechten en kregen enkele goede kansen, maar de verdediging van DESZ 2 stond als een muur. Met name Luke O'Dowd, de bezielde middenvelder, was een rots in de branding en verdedigde met hart en ziel. Hij gaf alles wat hij had en verdiende alle lof voor zijn optreden.

En laten we die vervelende miets niet vergeten, die de spelers en de bank van beide teams de tweede helft dwarszaten. Ze waren in groten getale aanwezig en zorgden voor irritatie bij de spelers. Vooral op de bank zag je de spelers wild met hun armen zwaaien om de beestjes op afstand te houden. Maar ondanks deze kleine overlast wisten de spelers van DESZ 2 hun concentratie te behouden en bleven ze vastberaden om de overwinning binnen te slepen.

Ook Raoel creëerde een geweldige kans. Hij positioneerde zich in de buurt van het doel, na een schitterende voorzet van Willard, ontving hij de bal. Hij nam een moment om zijn positie te beoordelen en met een doelgerichte blik opende hij zijn rechterbeen voor een krachtig schot. De bal verliet zijn voet met een razendsnelle snelheid, richting het doel van V.V. Heerenveen 2. Maar de keeper van de tegenpartij was niet van plan om zich zomaar gewonnen te geven. Met een spectaculaire sprong en een uitgestrekte hand wist hij het schot op miraculeuze wijze te pareren, en voorkwam daarmee een doelpunt voor DESZ 2.

Tevens beloonde Leon van Dijk zichzelf met een geweldige sliding op de bal, waarmee hij een kans creëerde. In de slotfase van deze enerverende wedstrijd, met de stand nog altijd in het voordeel van DESZ 2, voltrok zich een moment dat het publiek op het puntje van hun stoel bracht. Het was Leon van Dijk, verdediger van DESZ 2, die zichzelf in de schijnwerpers zette met een gewaagde en spectaculaire sliding. Een staaltje bravoure!

Met nog enkele minuten op de klok en de druk van V.V. Heerenveen 2 om de gelijkmaker te forceren, lanceerde de tegenstander een gevaarlijke aanval. De bal werd richting de rechterflank gespeeld, waar een tegenstander met hoge snelheid richting het doel van DESZ 2 stormde. Het leek erop dat er een reële kans op een schot op doel was.

Wat een seizoen was het voor DESZ 2! Na de spannende wedstrijd tegen V.V. Heerenveen 2, waarin ze met een overtuigende 2-0 overwinning zegevierden, is het tijd om terug te blikken op het hele seizoen. Met een totaal van 14 punten, 14 doelpunten voor en 25 tegen, eindigde DESZ 2 op een 7e plaats in het klassement. Ze hebben gevochten als leeuwen en hebben het beste van zichzelf gegeven in elke wedstrijd. Het team en trainer Bernd de Graaf kunnen trots zijn op hun prestaties en de progressie die ze hebben laten zien gedurende het seizoen.

Maar naast het afscheid nemen van het seizoen, is het ook tijd om afscheid te nemen van twee gewaardeerde spelers. Max van Dijk zal volgend jaar een niveau lager gaan voetballen binnen DESZ. Ook Reinier Schotanus zal een andere rol gaan vervullen, namelijk die van assistent-trainer bij Olympia'28. Zijn voetbalinzicht en leiderschap zullen van onschatbare waarde zijn voor het nieuwe team.

Het einde van het seizoen is ook een tijd van reflectie en vooruitkijken naar nieuwe avonturen. DESZ 2 kan trots zijn op wat ze hebben bereikt en de band die ze hebben opgebouwd. Met een sterke fundering en de vastberadenheid om te blijven groeien, kijken ze uit naar de uitdagingen en successen die het volgende seizoen met zich mee zal brengen.

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams