Nieuws

​DESZ 2 lijdt opnieuw onnodige nederlaag en ziet periodekansen vervliegen

Auteur: Gerjan Kronenberg.

Dinsdag 8 december | Afgelopen zaterdag speelde DESZ 2 de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop. De week ervoor werd helaas de derby tegen VHK2 teleurstellend verloren, wat betekende dat de wedstrijd van vandaag een belangrijk potje was om mee te blijven doen voor de 2e periode. Opnieuw was het puzzelen voor de staf v.d.Haar/Muis die het zoals vaker dit seizoen te maken heeft met een wisselende selectie door verschillende omstandigheden. 

Man in vorm Robin Schoonewelle schoof dit weekend door naar de hoofdmacht en verder waren er nog de blessures van Wesley Volken, Nico Appelo, Pascal van Dijk, Jari Doosje, Nick v.d. Haar, Dennis Verhoeckx en had Martijn Schoonewelle verplichtingen in de plaatselijke horeca en uiteraard onze voormalige Kapitein Jarno Nieborg die al wat weken aansluiting heeft gevonden bij de A-selectie. Gelukkig kon de staf gedreven krachten vanuit DESZ3 inpassen en kwam Gilbert Pastink terug vanuit Ezoustad om de selectie te complementeren...klasse boys!. De wedstrijd stond onder leiding van de heer Smook Brands die ons eerder had gefloten tegen SC Genemuiden. De opdracht was duidelijk.. geen commentaar en lekker voetballen.

De eerste helft voetbalde DESZ2 echter verre van goed. In de passing onnauwkeurig en te statisch in balbezit, waardoor Noordscheschut in de omschakeling steeds gevaarlijk kon worden. Hele grote kansen leverde dit trouwens niet op.. de mogelijkheden die er waren werden onschadelijk gemaakt door Louk Tijink. Aan DESZ-zijde viel er een enorme poeier van Emiel Klomp te noteren die uiteenspatte op de lat en werd een schuiver van Gilbert Pastink van de lijn gehaald na een prachtige individuele actie. Verder nog kleine mogelijkheden voor Kronenberg en Griemink. Ruststand derhalve 0-0.

Na een duidelijke speech van de trainers in de rust traden we met meer gedrevenheid en elan het veld op en kwamen er meer mogelijkheden om te scoren. Echter het geluk was niet helemaal aan onze zijde en na slordig balverlies kon Noordscheschut in de omschakeling counteren naar de 0-1. Er werd nog een schepje erboven gedaan en Jan Visscher krulde een vrije trap net langs de kruising en even later werd een kopbal van Mark van Eerde van de doellijn gehaald. Vlak daarna werd Gilbert Pastink gevloerd in de 16 meter, waarbij iedereen dacht aan een strafschop..echter de scheidsrechter had een andere mening en liet doorvoetballen.

Na de wissel v.d Berg voor Joosten ging DESZ meer risico nemen en liep het voor de 2e keer in de counter en de aanvallers van Noordscheschut wisten hier wel raad mee.. 0-2. Nadat Jan Visscher zijn 2e gele kaart ontving voor vermeende handsbal was de wedstrijd beslist en kon Noordscheschut even later 0-3 aantekenen. In de blessure redde Kronenberg nog de eer om de 1-3 te maken na een mooie rush door het hart van de verdediging van Noordscheschut.

Samengevat een onnodige nederlaag..die we dit jaar seizoen al vaker hebben geleden. Nu de winterstop in en hopen dat iedereen weer fit wordt en de lat hoger gelegd kan worden met een grotere selectie, waarmee een plek in de (hoge) middenmoot zeker tot de mogelijkheden behoort.

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams