DESZ 2 laat de punten in Rouveen

Auteur: Aron Marsman.

Donderdag 1 februari | Na een mooie overwinning op Rivaal SC Genemuiden reist DESZ 2 op zaterdag 27 januari 2024 af naar Rouveen voor een altijd lastige wedstrijd tegen het tweede elftal.

Na een wat rommelige warming-up begint de eerste helft. In de eerste helft komen beide ploegen nog niet echt uit de startblokken. Er zijn van beide kanten een paar kansen, maar deze ontstaan vooral uit standaardsituaties. Zo is Rouveen een enkele keer gevaarlijk geweest uit een corner en een vrije trap op de rand van de 16. Met een 0-0 stand gaan beide ploegen de rust in.

Na rust zakt het niveau van DESZ 2 helaas wat in. Er wordt weinig gecreëerd en er wordt wat onrustig gevoetbald. Dit leidt uiteindelijk tot een 1-0 voorsprong voor de ploeg uit Rouveen. Hierna volgt een rommelige fase van beide kanten.

Na een voorzet van Rouveen wordt er, naar onze mening, wel heel makkelijk een strafschop gegeven door de plaatselijke scheidsrechter. Echter weet Marsman deze gelukkig te keren. Dit geeft DESZ 2 weer nieuwe motivatie. Toch weet de ploeg uit Zwartsluis dit helaas niet om te zetten in een doelpunt.

Niet veel later staat Rouveen namelijk opnieuw één op één met de keeper vanuit een goede aanval en schieten ze nu wel de 2-0 binnen.

DESZ 2 blijft vechten ondanks de aanwezige frustratie en komt door een kopbal van Zoutman ook nog op 2-1. Helaas wordt er direct na de aansluitingstreffer afgefloten.

Zo verliest DESZ 2 het duel tegen Rouveen 2 en blijft het gevecht om de derde plek op de ranglijst erg spannend.

Komende zaterdag zal DESZ 2 opnieuw gaan strijden voor de 3 punten. Om 14:30 wordt er op Sportpark de Cingellanden afgetrapt tegen Drenthina 2. We hebben hier de steun van de supporters weer hard nodig, dus kom vooral kijken!