Nieuws

DESZ 2 heeft gevoetbald

Auteur: Leon van Dijk.

Woensdag 8 november | Ondanks de vrij gemakkelijke 2-5 overwinning in de polder van afgelopen week, was er geen tijd om achterover te leunen.

Er waren een aantal kritiekpunten boven komen drijven vorige week, zoals het slordige begin aan de 2e helft, het toch wel erg matige lijstje met wedstrijdnotities dat Riekelt had aangeleverd, en de grote hoeveelheid rietbakken die tijdens het Oktoberfest vermoedelijk waren getrokken. Aan ons de taak om deze week het hart van kantinekoningin Yvonne Kisjes terug te winnen, een flinke waslijst aan wedstrijdnotities te maken en bovenal te testen of Fit Boys 2 wel echt zo fit zijn.

Om half 3 was de aftrap gepland, en hoewel de regen met bakken uit de lucht kwam, stond er toch zeker meer dan een handjevol supporters. Het werd nog even spannend toen bleek dat onze harde kern nog afwezig was, maar toen ook Dhr. Zandbergen was aangeschoven kreeg scheidsrechter Veldhuizen toestemming om te starten.

Doordat DESZ maar weinig druk op zich kreeg, en zelf geen haast naar voren had, leken de eerste minuten enigszins op een rondo. Dit hield gelukkig niet al te lang aan. In minuut 6 gaf Sander vanaf de linkerflank een prachtige bal op Raoel. Aan hoe ver de bal van zijn voet stuiterde was niet duidelijk te zien of het om een aanname, kaats of afleidingsmanoeuvre. Toen hij vervolgens uit de draai de bal vanaf ooghoogte in de linkerhoek wist te pegelen, bleek het toch om optie C te gaan. 1-0. Fit Boys leek niet van de 1-0 te hebben geleerd, want toen Sander 5 minuten later precies dezelfde pass gaf, mocht Ronny de 2-0 binnen schieten. De linksback was absoluut niet opgewassen tegen de snelheid van Ronny, en dat zorgde ervoor dat Aron in de 15e minuut bijna een assist op zijn naam kon zetten. Helaas ging de bal net naast.

Fit Boys kwam totaal niet aan voetballen toe, en toonde weinig iniatief. Hierdoor konden de backs ongestoord op avontuur gaan. Leon - de Manolev van de Cingellanden -, zag kans om na een mislukte solo zijn directe tegenstander in eigen 16 te tackelen en de bal bij Hans te krijgen. Die schoof de bal in de rechterhoek om de stand in de 21e minuut naar 3-0 te brengen. Dit bleek weer niet genoeg om de rust mee in te gaan, dus kwamen er nog een aantal pogingen op de 4-0. Een prachtige stift van Ronny op de lat. Een - bijna - wereldassist van Mart die Leon naar de Belt schoot, en uiteindelijk een voorzet van Ronny die mooi werd ingekopt door Raoel. Zo gingen we net als vorige week met een tussenstand 4-0 de rust in.

In de rust kregen we de boodschap om dit keer wél sterk te beginnen aan de 2e helft. Tim en Laurens kwamen in het veld, en Sander en Mart bleven achter in de kleedkamer. De eerste 10 minuten waren zo saai, dat ik meteen maar verder ga met de volgende wissels… Hans-Jan, Farbod en Kevin. Vrijwel gelijk daarna lag de 5-0 erin, na een mooie combinatie van Hans en Luke wist Luke de bal uit een echte scrimmage binnen te werken. Fit Boys was volledig ongemotiveerd aan het voetballen en heeft het tot dusver nog steeds niet verdiend om meer dan een paar zinnen van dit verslag te betrekken. Tot de laatste minuut van de wedstrijd gebeurde er niet veel meer dan een aantal mooie loopacties. Eentje van Feizi die 3 meter buitenspel begon maar toch nog werd ingehaald, eentje van Gerjan die met de watertas het veld in mocht na een hoofd-op-hoofd botsing van Jarno en eentje van Zoutman die de bal mocht gaan halen nadat hij hem van zijn voet over de zijlijn liet vliegen.

Toch kreeg het publiek nog een kers op de slagroomtaart, toen vlak voor tijd de 6-0 viel. Na een prachtige 1-2 met Hans krulde Alireza Feizi de bal in de linker bovenhoek. Na het laatse fluitsignaal heerste er grote vreugde op de Cingellanden. Ex DESZ'ers Wesly Volken en Reinier Schotanus, die de 2e helft hadden gekeken, liepen met de staart tussen de benen weg en lieten een angstige geur op het sportpark achter. Volgende week nemen we het op tegen hun Olympia'28. We hopen u bij deze zwartewaterderby te zien! Om 12:00 klinkt het fluitsignaal aan sportpark 't Hoenbroeck

Meer nieuws van DESZ 2 >

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams