DESZ 2 geeft de punten mee aan Rouveen

Auteur: Aron Marsman.

Woensdag 22 mei | Op zaterdagmiddag 18 mei vond, op sportpark de Cingellanden, de wedstrijd tussen DESZ 2 en SC Rouveen 2 plaats. Nadat DESZ in januari de uitwedstrijd in Rouveen met 2-1 verloor waren de mannen uit Zwartsluis extra gebrand om er vandaag wel een succes van te maken. In de brandende zon klonk het startsignaal om 14:30 uur.

De wedstrijd begon rustig. Beide ploegen probeerden in hun spel te komen, maar dit resulteerde de eerste minuten nog niet in erg grote kansen. Het spel wisselde eigenlijk constant van kant. Rond de 30e minuut kregen de tegenstanders uit Rouveen wel een kansje uit een vrije trap die werd voorgegeven door de nummer 6 van Rouveen. Echter had de keeper van DESZ hier een antwoord op. Vervolgens bleef het over en weer gaan tussen de beide ploegen met af en toe een kleine kans. Dit resulteerde in een gelijke stand bij rust, namelijk 0-0.

In de rust worden er twee wissels gedaan. Zo blijven Willard en de net niet meer jarige Farbod achter in de kleedkamer. Ze worden vervangen door de altijd fitte Gijs en Tijmen. Vlak na rust gaat ook Tim Tiel het veld uit. Hij wordt vervangen door Jorrit.

De tweede helft start eigenlijk zoals de eerste helft geƫindigd is. Het spel gaat over en weer tussen de beide ploegen. Bij vlagen wordt er wel goed voetbal laten zien. Dit resulteert in de 60e minuut tot de eerste echt grote kans van DESZ. Vanaf 8 meter voor het doel wordt de paal geraakt door DESZ. Rouveen komt hier met de schrik vrij. Kort hierna ontstaat er een grote kans van SC Rouveen. Hier komt DESZ dan weer goed weg. De stand blijft staan op 0-0.

Maar dan, in minuut 65, een groot moment. Na ruim een jaar geen wedstrijd te hebben gevoetbald door een vervelende knieblessure komt Lars Riesebosch het veld op. Voor hem is dit zeker een persoonlijke overwinning. Hij krijgt van de trainer een klein half uur speeltijd en vervangt Leon van Dijk.

Nadat het spel eigenlijk de gehele tweede helft op en neer gaat weet SC Rouveen in de 83e minuut toch tot scoren te komen. Op de eerste inzet heeft de keeper nog een antwoord, maar met veel pech komt de bal wederom terecht bij de aanvaller van Rouveen. In tweede instantie weet hij de bal er wel in te schieten. Dit is voor DESZ een klap waar ze niet meer van terug weten te komen. Enkele minuten later maken de mannen uit Rouveen het namelijk af. In de 90e minuut schiet SC Rouveen de 0-2 tegen de touwen. Dit wordt ook de eindstand van de wedstrijd. DESZ weet de punten helaas niet in eigen huis te houden en moet volgende week, tijdens de laatste wedstrijd van de competitie, enorm aan de bak.

Aankomende zaterdag wordt er namelijk een uitwedstrijd gespeeld aan de verkeerde kant van het water tegen de mannen in het groen-wit. Om 14:30 wordt hier afgetrapt. Wij hopen u daar allemaal weer langs de lijn te zien, want we hebben jullie steun weer hard nodig! Het schijnt dat ze aan de verkeerde kant geen last hebben van mietsen, dus wij als DESZ 2 zien geen redenen om niet te komen.