DESZ 2 en Fit Boys delen de modder en de punten

Auteur: Maikel Westhuis.

Maandag 25 maart | Na een modderige warming-up, klinkt het fluitsignaal om 14:30 uur en begint de wedstrijd tussen Fit Boys en DESZ in Beilen. Terwijl de reservespelers en trainers tevergeefs naar een dug-out zoeken om de regen te ontlopen, zijn de basiself van DESZ vastberaden om de drie punten mee terug naar Zwartsluis te nemen. Tegen de onderste in de competitie zou dat toch makkelijk moeten zijn, zou je denken...

Dat lijkt ook zo in de 6e minuut wanneer Janiek Overmars de score opent na een slimme pass van Pierik die de verdediging van Fit Boys te slim af is. Maar al snel wordt het spannend; Fit Boys krijgt kansen om gelijk te maken. Gelukkig staat onze keeper paraat en verricht een aantal cruciale reddingen. DESZ krijgt ook kansen, waaronder een kans voor de teruggekeerde Luke O'Dowd, die helaas mist. Een 100% die als een vuurpijl over gaat.

In de 28e minuut weet de spits van Fit Boys de gelijkmaker te scoren na een slimme pass achter de verdediging, waardoor hij één-op-één komt te staan met keeper Marsman en hem in de korte hoek schuift. DESZ blijft op zoek naar een voorsprong, maar Fit Boys maakt optimaal gebruik van hun kansen. In de 36e minuut weet de rechtsbuiten van Fit Boys de bal voor te gooien bij de 2e paal waardoor een ploeggenoot hem met de kop gemakkelijk in het net achter Marsman weet te leggen.

Maar DESZ geeft niet op. In de 40e minuut zorgt een blunder van de keeper van Fit Boys ervoor dat Janiek weer kan scoren en de stand gelijktrekt. Tja, soms lijken keepers meer op katten die een laserpointer achterna zitten. Net voor rust, laten Pierik en Overmars opnieuw zien wat teamwork is. Pierik geeft een snelle voorzet vanaf de linkerflank, waarna Janiek de bal met een sliding in het net weet te werken. Zo'n perfecte combinatie, het zou bijna een choreografie kunnen zijn.

In de tweede helft blijkt het allemaal niet zo eenvoudig meer te zijn. Beide teams hebben moeite om kansen te creëren en de bal vliegt vooral heen en weer. DESZ krijgt nog wel wat mogelijkheden, maar slaagt er niet in om te scoren. En tot overmaat van ramp weet Fit Boys in blessuretijd uit een hoekschop toch nog de gelijkmaker binnen te werken.

Wat aanvankelijk een eenvoudige overwinning leek, eindigt in een gelijkspel na een zware strijd. De focus gaat nu op de volgende wedstrijd, zoals onze trainer adviseert. We hebben een week rust voordat we op zaterdag 6 april weer spelen tegen Olympia'28 op ons thuisveld, Sportpark De Cingellanden. Een echte derby waarbij onze jongens vastberaden zijn om te winnen. Hopelijk zonder onverwachte wendingen dit keer!