DESZ 2 DOET ZICHZELF TEKORT TEGEN DRENTHINA

Auteur: Wesley Volken. Foto's: 37

Zondag 2 februari | DESZ 2 is er, bij het debuut van Albertjan Overmars, niet in geslaagd drie punten te pakken. In een wedstrijd waarin DESZ verreweg de bovenliggende partij was en legio kansen creëerde, bleef het steken op 1-1.

Het 2e, nog altijd zonder de langdurig afwezigen Gijs, Jasper, Jordy, Hans en Ajay, moest het afgelopen zaterdag ook stellen zonder Roelof, Kelvin en Wesley. Daartegenover stond de terugkeer van Yaniek Elken, die meteen op een basisplek kon rekenen in de punt van de aanval.

De thuisploeg begon fel aan de wedstrijd en dit resulteerde vrijwel meteen in een kans. Yaniek veroverde de bal op de helft van de tegenstander, zet Ronny vrij in de 16, waar laatstgenoemde zijn inzet op het nippertje geblokt ziet worden.

Uit het niets maakt Drenthina dan een gelukkige 0-1. Een misverstand in balbezit bij DESZ waardoor de spits van de uitploeg een vrije doortocht kreeg naar het doel van Jan Visscher. Hij faalde niet: 0-1.

DESZ ging onverstoord door met aanvallen en creëerde dan ook ontzettend veel kansen. Ronny vond de keeper op zijn weg na een geweldige crosspass van Jarno, Matz stuitte op dezelfde doelman na een snelle counter via Ronny en de sterkspelende Yaniek.

Zo kreeg de thuisploeg kansen genoeg maar ging het wel met een 0-1 achterstand de rust in.

De 2e helft begon met Sander voor Simon en Nico voor Matz. DESZ bleef de wedstrijd bepalen en ging ook door met creëeren van kansen. Ronny vond opnieuw de keeper op zijn weg na weer een steekpass van Jarno. Een vrije trap van Jarno komt via de keeper voor de voeten van Nico die net niet goed uitkomt met zijn passen om de bal binnen te werken.

Wilco ziet een schot geblokt na terugleggen van Yaniek, Luke mag vrij schieten maar weet het doel niet te vinden.

De tijd begint te dringen in Zwartsluis waar Drenthina op weg lijkt naar een meer dan gestolen overwinning. Vlak voor tijd weet DESZ toch nog te scoren, Ronny verlengt een vrije trap met zijn hoofd, de doelman heeft er ditmaal geen antwoord op: 1-1.

Ook na de gelijkmaker is DESZ veelvuldig op de helft van de tegenstander te vinden maar helaas zonder succes. Na ruim 95 minuten spelen zit het er op en is de conclusie dat het geluk vandaag niet aan de zijde van de rood-witten was.

Het vertoonde spel geeft wel vertrouwen richting de komende wedstrijden, waar de eerstvolgende competitiewedstrijd wel helaas pas op 29 februari plaatsvindt.

DESZ 2 ontvangt dan buurman Olympia'28, om 14.30 uur. Heel graag tot dan!

Met dank aan Henk Kuik voor de mooie foto's!