DESZ 2 doet goede zaken voor het kampioenschap bij directe concurrent

Auteur: Sander van Eijken.

Woensdag 30 maart | Na twee vrije zaterdagen mocht DESZ 2 eindelijk weer aantreden, en dit tegen de directe concurrent voor het kampioenschap. Om klokslag 12 uur werd er afgetrapt op Sportpark Molenwiek tegen FC Wolvega 2.

In een zonovergoten Wolvega begon DESZ niet sterk en had moeite om de controle over de wedstrijd te krijgen. Na een vrije trap van de zijkant werd de bal halverwege de eerste helft bij de tweede paal binnengekopt door de spits van Wolvega. Na de 1-0 kreeg DESZ langzaam de overhand in de wedstrijd, en wist het wat kleine kansjes te creƫren. Niet veel later was het dan ook raak. Esteie werd gelanceerd die in eerste instantie de bal naast leek te werken, maar een oplettende Bakker prikt de 1-1 binnen bij de tweede paal. Na de gelijkmaker leken we te gaan rusten met een 1-1 stand op het bord, maar niks bleek minder waar. Na een afgeslagen corner komt de bal bij O` Dowd voor de voeten de niet nadenkt en via de binnenkant van de paal de 1-2 binnen werkt. Ruststand 1-2

Na de rust schiet DESZ uit de startblokken en is het na nog geen vijf minuten spelen al 1-3. Een afgemeten voorzet bereikt Verhoeckx die hem koelbloedig afrond. DESZ pakt de controle over de tweede helft en komt verder weinig in de problemen. Na negentig minuten en wat extra tijd vind de scheidsrechter het mooi geweest.

DESZ 2 doet door deze overwinning goede zaken op de ranglijst en kan zich vol gaan richten op het kampioenschap. Volgende week wacht The Knickerbockers 4 om 12:15 op het eigen sportpark De Cingellanden. Graag tot dan!