DESZ 2 doet goede zaken in Noordscheschut

Auteur: Roelof alias Ray Porter.

Maandag 21 september | Zaterdag 19 September ging de competitie voor DESZ 2 van start met de op voorhand lastige uitwedstrijd tegen Noordscheschut 3. Een team wat vorig jaar met een wedstrijd meer 2 punten boven ons was geëindigd. Na de bespreking bij DESZ waarbij de opstelling en strijdwijze besproken zijn reden we naar Noordscheschut.

Waar we een enorm stugge tegenstander verwachtten waarbij we niet makkelijk tot kansen zouden komen was de 1e grote kans er al na 4 minuten spelen. Rayn geeft een steekpass op Hans die verzuimt de 0-1 te laten aantekenen. Een minuut later geeft wederom Rayn een steekpass, deze keer op Ronny maar die stuit op de keeper. Wel is duidelijk dat DESZ vlammend aan de wedstrijd is begonnen. In de 7e minuut leidt een foute inspeelpass van Jarno er toe dat Noordscheschut een niet te missen mogelijkheid krijgt. Dit doen ze ook niet; 1-0. DESZ gaat echter vrolijk door waarmee ze al bezig waren. Een minuut na deze domper is er namelijk alweer de kans voor Ronny die de bal in het zijnet jaagt.

In de 10e minuut is het Luke die Ronny de diepte in stuurt maar deze wordt onterecht terug gefloten voor buitenspel. In de 13e minuut wordt er een korte corner genomen. De bal komt over 2 schijven bij Max terecht die vanaf de 16 rakelings over schiet. Hierna gaat de DESZ storm die tot dan toe over het veld raasde wat liggen. In de 18e minuut heeft Luke nog wel een actie in huis waarna de bal net naast gaat. In de 28e minuut hebben we zowaar een beetje mazzel. De linksbuiten van de tegenstander speelt zichzelf vrij maar treft hierna de paal. In de 40e minuut begint er getoverd te worden op het veld. Rayn krijgt de bal aangespeeld. Heeft een tegenstander in de rug en draait hier soepel bij weg. Versnelt en laat nog een 2e verdediger zijn hielen zien waarna hij met links de bal prachtig over de keeper heen stift 1-1. 2 minuten later alweer is het wederom Rayn die zich er doorheen wurmt en een voorzet aflevert bij Ronny. Helaas resulteert dit nog niet in de voorsprong.

Maar dan is de koek nog niet op. Want in de 45e minuut wint Rayn in de vijandelijke 16 een luchtduel wat ons de voorsprong oplevert 1-2. Hierna gaan we aan de thee. Farbod komt in de ploeg voor Dennis en dan kan de 2e helft weer beginnen. Er worden over en weer niet direct veel kansen gecreëerd. Wel begint het speelveld alsmaar groter te worden. In de 57e minuut komt Elias erin voor Rayn. Die duidelijk geniet van alle ruimte want binnen een minuut maakt Elias op aangeven van Ronny de 1-3. Er wordt ook gelijk weer gewisseld. Roelof komt erin voor Luke. In de 68e minuut geeft Hans een voorzet richting Farbod. Deze prepareert zijn lichaam voor een dodelijke omhaal maar dit resulteert helaas niet in een doelpunt. In de 72e minuut betreedt Wilco het veld voor Sander. In de 75e minuut krijgt Roelof de bal op het middenveld. Deze ziet de ruimte bij Elias en legt de bal met buitenkant rechts achter de verdediging, Elias die deze bal op waarde schat is er hierna vandoor en maakt de 1-4. In de 80e minuut komt Kelvin nog in de ploeg voor Lars. In de 88e minuut stoomt de nog frisse Kelvin op. Speelt de centrale verdediger van de tegenstander nog voorbij waarna er een doelpoging volgt. Helaas mist deze een beetje kracht om de keeper echt in de problemen te brengen. Hierna is het Hans die Elias nog een keertje in stelling brengt 1-5. Dit is tevens het slot van de wedstrijd. DESZ 2 is zodoende goed begonnen aan de competitie. Dit tegen een op voorhand lastige tegenstander. Na de wedstrijd hebben de spelers gezamenlijk nog een BBQ gehad bij Dennis in de tuin. Ook hier werd duidelijk dat dit een leuk hecht team is.

Op naar komende zaterdag!

Opstelling: Elfring – Visser (Halfmouw 80), Schotanus, Nieborg, van Dijk - 'O Dowd (de Jonge 58), van Eijken (W. Volken 72), de Boer - Bakker, Verhoeckx (Feizi 45), Jozua (Kalu 57).