DESZ 2 doet goede zaken in Groningen

Auteur: Hans de Boer.

Vrijdag 5 november | Op zaterdag 30 oktober stond de uitwedstrijd tegen G.S.V.V. The Knickerbockers 4 op het programma. De Sluzigers gingen met goede moed op pad richting Groningen na de 5-0 overwinning op Staphorst 3 van vorige week.

Om precies 12:15 werd er afgetrapt. Vanaf het begin was het strijdplan van The Knickerbockers duidelijk zichtbaar, de thuisploeg zakte terug en was niet van plan om het spel te maken. De Sluzigers hadden hierdoor veel balbezit maar tot echte kansen leidde dit niet. Tot in de 28ste minuut een verdediger van The Knickerbockers de fout in ging, hierdoor kon Ronny Bakker 1 op 1 met de keeper af. Hij kreeg hierbij nog steun van Matz Hekman die vanaf de linkerflank meekwam. Dit bracht de goalie van de thuisploeg aan het twijfelen, waardoor Ronny vrij eenvoudig de 0-1 binnen kon te schuiven.

Voor de rust moest er nog noodgedwongen gewisseld worden, Reinier Schotanus raakte geblesseerd en kon niet verder. De Boer komt voor hem in de ploeg. In het vervolg van de eerste helft krijgt de uitploeg nog een aantal kleine kansen, echter wordt er niet meer gescoord voor de rust.

Na wat tactische aanwijzingen in de rust komen de mannen van DESZ 2 met goede moed het veld weer opgestapt. Dit betaald zich na 8 minuten al uit in een doelpunt voor de rood-witten. Na een hoge bal van De Boer op Hekman, staan 2 verdedigers en de keeper te kijken wie nou de bal wegschiet. Matz twijfelt niet neemt de bal mee en verdubbeld de voorsprong, 0-2.

In de 65ste minuut komt er een dubbele wissel aan vanuit de kant van DESZ.

Van Eerde komt erin voor de moegestreden van Dijk, en Jozua komt binnen de lijnen voor Hekman. Een paar minuten later krijgt DESZ een penalty na een lichte overtreding. Bakker staat bovenaan het lijstje en gaat achter de bal staan. Maar raakt de paal, stand blijft 0-2.

Halfmouw is inmiddels in de ploeg gekomen voor Verhoeckx.

Bakker was gedreven om zijn gemiste strafschop goed te maken, na een lange bal geeft hij de bal laag voor op de Boer die hem met de hak verlengd op Jozua. Jozua twijfelt niet en schiet de 0-3 binnen. DESZ kreeg hierna nog een aantal kansen om aan het doelsaldo te werken maar deze werden niet verzilverd. Na 90 minuten vond de prima fluitende scheidsrechter het mooi geweest en zat de wedstrijd erop.

In de eerste periode staan er nog 2 wedstrijden op het programma voor de mannen van DESZ 2. 6 november thuis tegen koploper Hollandscheveld en 2 weken later de thuiswedstrijd tegen Wolvega. 6 punten uit deze 2 wedstrijden betekent periodewinst, een goede motivatie voor de mannen van Schoonewelle en van der Haar.

Westhuis, Klaver, Geertman, Nieborg, Van Dijk (65' Van Eerde), Schotanus (30' De Boer), 'O Dowd, Volken, Bakker, Verhoeckx ('70 Halfmouw), Hekman ('65 Jozua).