DESZ 2 delft onderspit tegen Drenthina

Auteur: Wesley Volken.

Woensdag 6 oktober | Op 2 oktober ’21 stond de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen op het programma. Na 2 vervelende middagen tegen respectievelijk Urk 3 en Rouveen 2, waren de rood-witten vastbesloten om de rug te rechten tegen de mannen uit Emmen.

Al snel na de aftrap werd duidelijk dat het allesbehalve makkelijk zou worden, Drenthina bleek een goed georganiseerde ploeg en liet in de beginfase de bal makkelijk rond gaan. De eerste kans van de middag was echter voor DESZ, na een vlot lopende aanval probeert Krabbe het van afstand, zijn poging raakt de paal. 1 minuut later is het wel raak aan de andere kant. De gasten bouwen op en vinden uiteindelijk ruimte achter de laatste linie, waar het aan scherpte ontbreekt bij de thuisploeg. Van Dijk tracht nog om de buitenspeler te stoppen maar deze vindt het net: 0-1. In het restant van de eerste helft golft het spel op en neer met wat kansen aan beide kanten van het veld. DESZ lijkt wat beter in de wedstrijd te komen maar weet dit niet in enorm grote kansen om te zetten, de mogelijkheden die het krijgt zijn niet besteed aan de thuisploeg. De gasten weten nog wel eens te scoren na een goede aanval over rechts. Uiteindelijk weet de buitenspeler zijn spits mee in de 16, laatstgenoemde hoeft hem enkel nog maar binnen te schuiven: 0-2.

Verbouwereerd zoekt de thuisploeg de kleedkamer op, alwaar de staf probeert om de domper snel te vergeten en de 2e helft met frisse moed aan te vangen, immers zijn er nog 45 minuten om dit om te draaien. Na 2 wissels en een tactische aanpassing beginnen de rood-witten aan de 2e helft waarin ze binnen korte tijd een aantal kansen creƫren, helaas resulteert dit niet in een snel doelpunt. Door het offensieve spel van de Sluzigers vallen er dan ruimtes op het veld waar de gasten af en toe van konden profiteren. Uit een simpel uitgespeelde counter zorgt de spits van de Drentenaren na een klein uur spelen voor de 0-3. DESZ geeft echter niet op, blijft, met inbreng van Verhoeckx voor een verdediger, de aanval zoeken en vindt dan ook snel een aansluitingstreffer. De Boer draait de bal de doelmond in na een kort genomen corner, niemand zit er aan waardoor de bal in het doel verdwijnt: 1-3 en met nog een minuut of 25 op de klok keert de hoop op meer terug op de Cingellanden. Deze hoop is echter maar van zeer korte duur, amper een minuut na de goal legt Drenthina het duel in het slot. Bij een aanval over links vallen de linies van de rood-witten uiteen, waardoor de spelmaker van de gasten alle tijd krijgt om aan te leggen voor een schot. Hij laat Elfring kansloos en het lijkt gespeeld: 1-4.

In het restant van de wedstrijd is het DESZ wat het spel maakt en af en toe tot kansen komt, echter met weinig succes. Het vizier staat vandaag niet op scherp en het geluk is ook niet aan onze zijde. Uiteindelijk doet Nieborg nog iets terug door een vrije trap hard binnen te schieten maar daar blijft het bij. Gefeliciteerd aan de gasten uit Emmen die een knappe partij hebben gespeeld. Voor de rood-witten een teleurstellende thuisnederlaag, een teleurstellend begin van de competitie.

Na de uitschakeling in de allerlaatste minuut van de bekerpoule en de ongelukkige gelijkmaker van Rouveen vorige week dus opnieuw een enorme enorme domper voor DESZ 2. Hoog tijd om een overwinning te boeken. Komende zaterdag wacht Olympia'28 in Hasselt, een locatie en tegenstander die ons doorgaans gunstig gezind is. De laatste 2 bezoeken aan Sportpark 't Hoenbroeck resulteerden in een 1-3 en een 0-1 overwinning. Aftrap 12.00 uur in Hasselt.