Nieuws

DESZ 2 deelt de punten met VV Hattem in oefenwedstrijd

Auteur: Leon van Dijk.

Woensdag 18 oktober | Dankzij de matige bekerfase hebben de jongens aankomende zaterdag 21 oktober weer eens een vrije zaterdag. Hoog tijd voor een doordeweekse oefenpot dus. Er werd om 20:00 uur afgetrapt tegen VV Hattem aan de Cingellanden. Het was een wedstrijd waarin de jongens die qua speelminuten de laatste weken wat ongeluk hadden, mochten laten zien dat ze in de basis horen te staan.

Met een toch-niet-zo'n-lekker temperatuurtje, een stuk minder toeschouwers dan gewoonlijk en een hele dure bank ging de wedstrijd van start. DESZ begon met een fase waarin goed druk werd gezet, hier wist Hattem niet veel raad mee en het balbezit werd dan ook vaak snel terug gewonnen.

Ook Hattem wist wel van druk zetten. Het lukte de heren van twee niet om door de as van het veld tot voetballen te komen, waardoor de lange bal vaak als uitweg werd gebruikt. Dit leidde tot veel balverlies en hierdoor ook veel energieverbruik. Toch kwam er een bal goed aan bij de kersvers getrouwde rechtsbuiten Niels Vonk, die mooi wist af te maken in de verre hoek.

Dit was voor Hattem een wake-up call. Ze gingen hoger druk zetten en werden steeds gevaarlijker. Na tal van verdedigende hoogstandjes van Tim, Jarno, Mart en Lars werd het dan toch te veel. De spits van Hattem bracht de stand na een goede voorzet terug naar 1-1. Tot aan de rust had Hattem de overhand in de wedstrijd. De maker van de 1-0, Niels, kreeg nog een mogelijkheid om ook de 2-1 te maken in een 1-op-1 situatie. Helaas wist de keeper van Hattem deze inzet te pareren.

In de rust moest de peperdure bank onder de warme kleedjes vandaan. Luke, Sander, Raoel, Olaf en Leon mochten helpen om de stand weer in het voordeel van DESZ te krijgen. Het was koud en dat was ook te merken aan het groepje supporters dat inmiddels gereduceerd was tot de echte harde kern.

De overgebleven supporters werden getrakteerd op een tweede helft waarin DESZ een stuk rustiger aan de bal was. Er werd weer goed tussen de linies door gevoetbald, en met de extra snelheid op de flanken dankzij Feessie en Willard moest dat natuurlijk gaan leiden tot de 2-1.

Helaas was het niet DESZ, maar Hattem die de voorsprong pakte. Na een harde diepe bal, kon de Usain Bolt van Hattem vrij doorlopen op Aron de 1-2 maken. Hattem werd in deze fase vaker gevaarlijk, maar een aantal goede reddingen van zowel Aron als de paal, voorkwamen een verdere achterstand.

Het laatste kwartier van de wedstrijd kreeg DESZ weer de overhand. Met een aantal creatieve acties op de flank bracht Leon een aantal keer de hoop op een gelijkmaker, maar na het geven van een dramatische voorzet op Hans-Jan liet hij iedereen weer weten dat hij slechts een "simpel backie" is. In de laatste minuut kreeg DESZ nog een corner tegen, waar iedereen mee naar voren ging. Na een flinke schermutseling wist Raoel de bal toch nog in het net te pissen.

Eindstand 2-2.

28 Oktober zien we u terug in de polder, op bezoek bij SVM 2. Tot dan!

Met dank aan helemaal niemand voor de niet gemaakte foto's

Meer nieuws van DESZ 2 >

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams