DESZ 2 deelt de punten met VHK

Auteur: Tim Tiel Groenestege. Foto's: 54

Maandag 4 maart | Ondanks dat er voor DESZ 2 meer in leek te zitten, gekenmerkt door vele scoringskansen, weet het team van DESZ 2 de overwinning niet over de streep te trekken en moet het genoegen nemen met een gelijkspel tegen VHK 2.

Na een rustperiode te hebben gehad van 2 weken, waarbij de pijntjes van sommige spelers konden herstellen, moesten de heren van DESZ 2 er deze week weer tegenaan tegen VHK 2. De wedstrijd gaf een mooie kans om een gat te creëren met de nummer 4 van de competitie: SC Rouveen 2. Met dat in gedachten werd er door een grote selectie gedreven getraind om deze kans te verwezenlijken.

De dubieus geforceerde afwezigheid van onze zeer geliefde 'chipsvanger' was in de aanloop naar de wedstrijd het onderwerp van gesprek. Echter konden en zouden we dit als motivatie gebruiken om de nummer 1 van het team trots te maken. De aftrap was om de gebruikelijke half 3 op het sportpark van DESZ aan de Cingellanden. Met een zonnetje aan de lucht en een mooi aantal supporters langs de lijn beloofde het een mooie wedstrijd te worden.

Zoals afgesproken in de voorbespreking, begon DESZ met hoog druk te zetten op de tegenstander, wat tot gevolg had dat ze veelal geforceerd waren om de lange bal te geven. Echter wist DESZ ook niet goed rust aan de bal te houden, wat resulteerde in wederzijds chaotisch voetbal. Toch werden er gelijk vanaf de start al goede kansen gecreëerd door DESZ. Na een mooie, lage voorzet van 'Ronster het racemonster' (Ronny) in de 3' minuut, kreeg 'de Bulle' (Raoel) de kans om de 1-0 te verzegelen. Helaas lukte dat niet en werd de bal geschaafd, waardoor die voor de goal langs doorrolde. Dit was het eerste moment van wat het terugkomende thema van de wedstrijd zou zijn.

Niet veel later namelijk, kwamen vergelijkbaar grote kansen in de vorm van een kopkans van Luke, een mooi schot van de Ronster, een kans uit een vrije trap voor Jarno en nogmaals een groot gemiste kans van de Bulle. VHK creëerde daarentegen vrijwel niks en kon niks anders doen dan verdedigen en hopen dat wij deze inefficiëntie volhielden. Helaas wist VHK, zoals vaak bij voetbal gebeurt, in minuut 38' hun eerste kans op doel te benutten met een vrije trap die prachtig in de rechterbovenhoek werd gedraaid: 0-1. Desondanks bleef het spelbeeld hetzelfde tot aan de rust, de kansen bleven komen voor DESZ. De Ronster werd nog een keer neergehaald nadat hij door de laatste linie van VHK was geracet, maar werd niet beloond met een vrije trap. De Bulle schoot de keeper van VHK ook nog even een paar keer warm, wat tot groot ongenoegen leidde bij Feezie (Farbod), die jaloers was op die mogelijkheid.

Er werd gefloten voor rust. In de kleedkamer was bij DESZ de consensus dat de huidige stand totaal niet representatief was voor de wedstrijd. De wedstrijd zou nog wel met 4, misschien 5-1 gewonnen worden. Met die instelling werd het veld na de rust betreden, met deze keer Pierik (Riekelt) als plaatsvervanger van de Wizard (Willard). Echter bleek de tweede helft iets anders te gaan...

VHK had in de rust wat pepers in de reet gedrukt en startte vol energie en goede moed aan de tweede helft. In plaats van ons de mogelijkheid te geven om op te bouwen, besloten ze net als wij hadden gedaan in de eerste helft de druk op te voeren. Dit had tot resultaat dat DESZ geen balbezit kon houden en continu geforceerd was tot het geven van lange ballen op de voorhoede. Echter kwamen die veelal ook niet aan, waardoor voor een aantal minuten VHK de overhand leek te hebben. Maar DESZ wist zich te herpakken door hard terug te vechten. Dit betekende dan ook dat het thema van de eerste helft tot op zekere hoogte werd hervat. Opnieuw waren er veel grote kansen aan de kant van DESZ, met deze keer af en toe ook een paar kansjes voor VHK.

Rond de 65' minuut werd Feezie erin gewisseld voor Olaf, vol goede moed om mee te helpen de keeper warm te schieten. Echter werd in plaats daarvan de keeper eindelijk goed getest. In de 77' minuut werd DESZ eindelijk beloond voor hun harde werk en wist de Bulle knap de bal vanaf om en nabij 15 meter over de keeper te koppen na een prachtvoorzet van Jarno: 1-1. Dit zette de mannen in vuur en vlam, waardoor ze gretig op zoek gingen naar de 2-1 voorsprong. De vermoeidheid bij de spelers werd echter zichtbaar, getypeerd door het klunzige struikelen van Tim (de schrijver van dit verslag) over zijn eigen benen. De selectie werd daarom voorzien van verse krachten in de vorm van Lars, die erin kwam voor Tim en op rechtsback kwam te spelen, en Leon, die erin kwam voor Luke en een soort vrije rol kreeg kort achter de voorste linie. Al deze moeite mocht echter niet baten en de kansen werden als vanouds niet benut. Het werd nog even spannend toen er een penalty werd gegeven voor DESZ in de blessuretijd, maar na overleg met de grensrechter ging deze niet door wegens buitenspel: eindstand 1-1.

Volgende week wordt er gespeeld tegen het team boven ons op de 2e plek: the Knickerbockers 7. We zullen daarom alle steun kunnen gebruiken om de winst te pakken in de 1e, 2e en 3e helft. Meld je dus aan voor de busrit naar Groningen om ons te vergezellen!

Wij bedanken Henk Kuik voor het maken van de foto's.