DESZ 2 boekt zakelijke overwinning op Creil-Bant 2

Auteur: Jasper Schuurman.

Dinsdag 1 september | Op zaterdag 29 augustus stond de eerste bekerwedstrijd van het seizoen op het programma voor DESZ 2. De mannen van DESZ 2 traden om kwart over twaalf aan tegen het tweede team van de combinatie Creil-Bant. Vorige week werd de wedstrijd tegen Bergentheim 2 onverdiend verloren, dus er viel wel wat goed te maken deze middag en natuurlijk de uitdaging om een ronde verder te komen in de beker.

Na het startsignaal van de scheidsrechter werd al vrij snel was duidelijk dat DESZ zich in liet zakken, en van daaruit verder probeerde voetballen. Deze manier van spelen zorgde al snel voor enkele mooie kansen voor de voorwaartsen Wesley en Ronny, die het echter niet lukte deze te verzilveren.

In de 22ste minuut moest Jasper, na een vervelende overtreding het veld verlaten. Hier zou een gele kaart op z'n plek zijn geweest, maar de scheidsrechter van dienst hield zijn kaarten echter op zak. Zijn plek werd ingenomen door Sander van Eijken. De eerste helft kabbelde voort en de hoogtepunten bleven spaarzaam.

Rust…. Verhoeckx werd gewisseld voor Feizi.

Na een motiverende bespreking in de rust van Jasper en Nick, begonnen de heren met volle moed en frisse energie aan de tweede helft. In de tweede helft gaf DESZ iets meer druk naar voren, waardoor het spelbeeld kantelde in het voordeel van DESZ

Echter bleven de Sluzigers ongelukkig in het afronden van de gecreëerde kansen. Een vrije trap op de rand van de zestien zorgde echter voor een uitgelezen mogelijkheid om de vervelende 0-0 van het scorebord te halen. Een mooie plek voor Jarno, die de bal dan ook feilloos in het doel van de polderbewoners poeierde.

Kort na de vrije trap werd Kelvin eruit gehaald voor Lars, die de positie als rechtsback overnam. Niet veel later kon Whasie niet doorvoetballen, omdat hij last kreeg van zijn hamstring. De positie als centrale verdediger werd overgenomen door Ajay.

DESZ liet zich verder in de wedstrijd niet van haar stuk brengen, en gaf dan ook geen één kans meer weg. Een kwartier voor het einde voelde Wesley enkele pijntjes in zijn enkel, waardoor het hem beter leek om het veld vroegtijdig te verlaten. De positie in de aanval werd overgenomen door Samer. Door deze nieuwe aanvallende impuls, en dankzij de geboden ruimte, kwamen er meerdere grote mogelijkheden om de score uit te breiden, maar helaas werden deze niet benut.

Aanstaande zaterdag treden de heren van DESZ 2 om 14:45 uur in Emmeloord aan tegen Flevo Boys 2. Op papier belooft dit een moeilijke tegenstander te worden. Als DESZ echter zijn organisatie net zoals in de vorige weken op orde weet te houden, moet er degelijk wat te halen zijn. Kortom, het kijken waard!