DESZ 2 boekt een makkelijke overwinning op koploper Hollandscheveld 2

Auteur: Jordy Elfring.

Maandag 8 november | Na een lastige com​petitiestart met een gelijkspel en een nederlaag hebben de mannen van Van Der Haar en Schoonewelle zich herpakt met drie overwinningen op rij. We kunnen dus spreken van een goede lijn omhoog. Kunnen ze die lijn vandaag verder doortrekken tegen de koploper?

Aan het begin van de wedstrijd zijn er nog geen grote mogelijkheden geweest. DESZ valt veel aan, maar weet nog niet echt gevaarlijk te worden in de eerste 20 minuten. Na 26 minuten krijg Ronny de bal aan de zijkant van het veld. Deze weet hij terug te leggen op de vrijstaande Kevin die de bal in een keer steekt op de opkomende back Erwin. Hij weet de bal nog net binnen te houden op de achterlijn, en in een keer goed strak voor te geven op Hans, die niet aarzelt en de bal diagonaal achter de keeper weet te schieten. 1-0 voor DESZ.

De minuten erna weet DESZ de bal lekker rond te spelen. Na 29 minuten wordt vanuit het middenveld Ronny gezien en diep gestuurd. De aanvoerder van Hollandscheveld probeert hem bij te houden, dit lukt nog aardig maar het brengt Ronny uit balans binnen de 16 meter wanneer hij wil schieten. De bal wordt op de stip gelegd. Aanvoerder Jarno gaat achter de bal staan en weet deze goed binnen te schieten. 2-0 DESZ na 31 minuten op de klok. Mocht u deze goal (terug) willen zien, op onze facebookpagina (DESZ-Twee) kunt u de goal terugvinden.

Na 34 minuten komt de volgende kans alweer voor DESZ. Na goed doorgaan van Matz weet hij net voor de keeper de bal te bemachtigen. Matz is de keeper voorbij en schiet op doel, zijn poging belandt via een speler van Hollandscheveld op de paal en vliegt terug het veld in. De goed meelopende Wesley komt net een teenlengte te kort om bij de bal te kunnen en er 3-0 van te maken. Dit maakt dat de tussenstand nog altijd 2-0 is in het voordeel van de rood-witten. Na 38 minuten komt alsnog de 3-0 op het scorebord te staan. Na een mooie actie van Hans op de achterlijn waarbij hij twee verdedigers het bos in stuurt, geeft hij de bal voor op Ronny die vervolgens de bal op doel probeert te koppen. Dit lukte helaas niet, maar de bal komt wel voor zijn voeten te liggen. De keeper van Hollandscheveld dook op de kopbal en lag dus al op de grond, hierdoor kan Ronny dus vrij makkelijk de 3-0 binnenschieten.

Hollandscheveld weet in de eerste helft ook nog een klein kansje te krijgen vanuit een corner. Deze belandt op het hoofd van een van de spelers van Hollandscheveld, hij kopt hem slap richting de hoek waar Jordy makkelijk redding op kan brengen. Na 45 minuten is het mooi geweest en kunnen de mannen aan de thee.

In de rust wordt er een keer gewisseld bij DESZ. Matz wordt eraf gehaald, hij heeft een goede eerste helft gespeeld waar hij veel energie in heeft gestoken. Hij wordt vervangen door Rayn.

De tweede helft verloopt eigenlijk hetzelfde als de eerste helft. DESZ heeft veel de bal en Hollandscheveld vindt dat allemaal wel prima. Toch weet Hollandscheveld in het begin van de tweede helft zomaar een keer ver over de middenlijn te komen. De spits komt rond de 20 meter aan de bal, en wordt daar hard door Luke onderuit gehaald. Dit leidt tot een vrije trap en een gele kaart voor Luke. De vrije trap die daarop volgt wordt de eerste echte goede mogelijkheid die de uitploeg weet te krijgen in de wedstrijd. De vrije trap wordt goed richting het doel van Jordy geschoten en belandt op de bovenkant van de lat, hier kwam DESZ goed weg.

De rest van de tweede helft verloopt eigenlijk vrij saai. Hollandscheveld wil de schade beperkt houden en blijft hierdoor compact staan en zakken ver in waardoor DESZ niets weet te creëren. Nu denken jullie, in de titel stond toch dat ze koploper zijn? Ja dat klopt inderdaad, alleen laten ze dit niet zien gedurende de wedstrijd. Na 70 minuten volgt dan eindelijk de eerste kans voor DESZ in de tweede helft. Luke die een mooie actie in huis heeft en de verdediger hierdoor voorbij weet te gaan, komt voor de keeper terecht en schiet met een goed schot op doel. De keeper weet deze kans met een mooie redding tot een corner te verwerken. De corner die volgt levert geen kans op.

Vervolgens gaat de wedstrijd weer verder zoals het de gehele wedstrijd gaat, met DESZ dat veel de bal heeft. In de 78e minuut wordt de bal opeens hoog voor het doel gegooid, waar de ingevallen Dennis staat. Hij heeft de laatste weken laten zien het scoren nog altijd niet verleerd te zijn. De bal die voorkomt komt op het hoofd van Dennis terecht, en hij ziet zijn poging achter de keeper in het doel belanden. Zo weten ze toch de voorsprong nog verder uit te breiden. 4-0 voor DESZ.

DESZ weet in de laatste 12 minuten nog een keer gevaarlijk bij de goal van Hollandscheveld te komen. Na 85 minuten spelen belandt de bal na een mooie aanval bij Hans. Hij weet de verdediger rond de 16 meter voorbij te spelen en hard op goal schieten. Zijn poging belandt helaas op de paal en zo blijft de stand dus 4-0.

Hollandscheveld weet in de eindfase ook nog een keer bij de goal van DESZ te komen. Na wat gerommel komt deze voor de voeten van de aanvaller van Hollandscheveld, die vanaf een meter of zeven probeert te schieten. Deze bal wordt van richting veranderd en belandt opeens in het doel van DESZ. Dit brengt de stand op 4-1, wat ook de einduitslag is.

Na 90 minuten vindt een goed fluitende Rene Bakker het mooi geweest en fluit hij de wedstrijd af. DESZ boekt een dik verdiende 4-1 overwinning en is hierdoor mede koploper in de competitie. Over twee weken spelen we een belangrijke thuiswedstrijd tegen medekoploper FC Wolvega 2. Zij hebben een iets beter doelsaldo dan de rood-witten. Bij een overwinning doet DESZ goede zaken in de stand voor de eerste periodetitel, en de algemene ranglijst. DESZ kan dan op beide ranglijsten bovenaan komen. Mocht DESZ deze wedstrijd over twee weken winnen, kunnen ze die week erop de eerste periodetitel winnen op bezoek bij CVVO 2.