DESZ 2 beleeft een lastige middag

Auteur: Luke O'Dowd.

Dinsdag 14 mei | Met de verliespartij tegen De Weide 3 nog vers in het geheugen is het aan DESZ 2 om zich te herpakken. Ditmaal treedt het tweede aan tegen Hollandscheveld 2. In de twee eerdere ontmoetingen dit seizoen wist DESZ tweemaal aan het langste eind te trekken door met 1-0 en 5-1 te winnen. Onder suboptimale omstandigheden, mede door het warme weer en de voorgaande avond, wordt er om 12:30 uur afgetrapt.

Het is DESZ dat zich aan het begin van de wedstrijd het meest laat zien. Met enkele doorbraken probeert het de keeper van Hollandscheveld te testen, maar tot levensgrote kansen komt het dan nog niet. Ook enkele kansen vanaf de kant van Hollandscheveld leiden nog niet tot de openingstreffer. Ondanks de kleine kansjes aan beide kanten verloopt het spel moeizaam. Rond de 25e minuut verdient DESZ na een keurige aanval een corner. Lange rechtsback Tim komt mee naar voren om de luchtmacht van DESZ te versterken. Eerder dit seizoen bewees hij al over een gouden koptechniek te beschikken, en ook deze zaterdag stelt hij niet teleur. Door een goede schijnbeweging kan hij ontsnappen aan de directe tegenstander en laat hij de keeper kansloos achter door de bal hard binnen te koppen. Helaas valt kort na de 0-1 centrale verdediger Olaf uit. Hij wordt vervangen door Farbod. Na de goal nemen de mannen uit Zwartsluis de regie over de wedstrijd. Vrij eenvoudig wordt de bal binnen de ploeg gehouden. Hollandscheveld laat DESZ hierin zijn gang gaan en wanneer het fluitsignaal voor de rust klinkt lijkt er geen vuiltje aan de lucht.

In de rust vindt er één omzetting plaats bij DESZ. Spits Raoel wordt uit voorzorg naar de kant gehaald, in zijn plaats komt Riekelt.

De tweede helft verloopt zeer onfortuinlijk voor DESZ. Kort na rust incasseert DESZ een vrij onnodige tegengoal. Rond de 60e minuut raakt de net ingevallen buitenspeler Riekelt dusdanig geblesseerd dat hij het veld na enkele minuten alweer moet verlaten. Hierdoor is DESZ, wat op dat moment net al zijn 5 wissels heeft verbruikt, genoodzaakt om de wedstrijd met 10 man uit te voetballen. Het wedstrijdbeeld kantelt vanaf dit moment. Het is Hollandscheveld dat steeds meer het initiatief neemt en steeds vaker de weg naar het strafschopgebied van DESZ weet te vinden.

Na een zeldzame aanval van de Rood-Witten wordt tot overmaat van ramp een doelpunt van Ronny afgevlagd voor buitenspel. Het restant van de tweede helft steekt DESZ al zijn energie in het tegenhouden en dit lijkt zijn vruchten af te werpen. Kort voor het eindsignaal blijkt de gifbeker toch nog niet helemaal leeg. In blessuretijd belandt de bal op zeer ongelukkige wijze op de arm van Mart. De scheidsrechter ziet er strafbaar hands in en besluit Hollandscheveld te belonen met een penalty. Sluitpost Aron weet de strafschop helaas niet te keren waarna de 2-1 op het scorebord verschijnt. Deze domper komt DESZ niet meer te boven. Vrij snel na de goal wordt er afgefloten en is de eindstand bepaald op 2-1 in het voordeel van Hollandscheveld.

Door de misgelopen punten wordt plek 3 (voorlopig) niet terugveroverd. Aanstaande zaterdag staat het lastige affiche tegen SC Rouveen 2 op het programma. Om half 3 zal er worden afgetrapt voor de laatste thuiswedstrijd van het seizoen voor DESZ 2. Graag tot dan!