​DESZ 2 bekert niet verder na verlies op Urk

Auteur: Max van Dijk.

Dinsdag 21 september | Zaterdag 18 september was het dan eindelijk zover, de beslissende wedstrijd in de beker op Urk. DESZ had door de overwinningen op Creil-Bant 2 en Olympia'28 2 genoeg aan een punt tegen Urk 3.

Om 14:45 werd er afgetrapt op het hoofdveld van Sportpark De Vormt. In de 7de minuut was daar dan DESZ met een corner die getrapt werd door Hans de Boer. De bal werd verdedigd bij de eerste paal, maar de bal kwam weer terug bij Hans de Boer. Mark van Eerde kopte de bal op de lat en via het aluminium kwam de bal bij Raoel Krabbe die niet nadacht en de bal op goal schoot. Het was Mark van Eerde die de bal nog van richting veranderde en de 1-0 stond op het bord. In de 15de minuut deed Urk wat terug maar Jordy Elfring bracht knap redding van dichtbij. In de 23ste minuut pakte de keeper van Urk een bal in de handen wat een terugspeelbal was waardoor DESZ een indirecte vrije trap kreeg maar die ging hoog over. Minuut 35 was daar dan DESZ weer, na een mooie bal van Hans de Boer schoot Ronny Bakker de 0-2 binnen.

0-2 was tevens ook de ruststand!

Door een fout in de verdediging maakte Urk al in de 4de minuut van de tweede helft de 1-2. In de 50ste minuut kwam Lars Visser in het veld voor Mark van Eerde. Na een scherp aangesneden voorzet knalde Ronny Bakker de 1-3 tegen het net. In de 60ste minuut kwam Dennis Verhoeckx in het veld voor Raoel Krabbe. Uit de corner kwam Urk in de 64ste minuut op 2-3. Minuut 75 was DESZ weer voor de goal van Urk te vinden, maar Kevin Zoutman stuitte op de keeper. In de 80ste minuut wisselde DESZ voor de derde keer, Kelvin Halfmouw kwam in het veld voor Wesley Volken. In de 89ste minuut kwam Urk dan toch op 3-3 en met deze stand zou DESZ een ronde verder zijn maar ja, je speelt op Urk dus je weet hoe het gaat. Een scheidsrechter die veel te lang door liet spelen waardoor Urk in de 97ste minuut 4-3 maakte en wat de scheidsrechter een mooi einde van de wedstrijd vond.

Opstelling DESZ:

Elfring, Van Eerde (50' Visser), Geertman, Nieborg, Van Dijk, Schotanus, Volken (80' Halfmouw), Zoutman, De Boer, Krabbe (60' Verhoeckx), Bakker

Koppen op!! Volgende week moeten we er weer staan, dan spelen we de uitwedstrijd tegen SC Rouveen 2. Er wordt om 14:30 afgetrapt op Sportpark Rouveen!