DESZ 2 begint goed in de beker

Auteur: Gerjan van der Belt.

Woensdag 5 september | ​Op een fraaie zaterdagmiddag speelde het 2de haar 1ste bekerwedstrijd thuis tegen 2de klasser DWP. Zonder al te grote verwachtingen gingen we de strijd aan.

Al vlot bleek dat DESZ voetballend de baas was op het veld. Het duurde tot de 15de min voordat we net wisten te vinden. Mark Elken was de gelukkige na attent storen, 1-0. DESZ bleef de bovenliggende partij een scoorde toen in de 25ste min de 2-0, via penalty van Mark Elken. DWP beet na de 2-0 wat meer van zich af. Toch kwamen ze makkelijk aan de 2-1. Wilko Volken trok een speler van DWP aan de arm waarna de scheids niets anders kon, dan hem op de stip te leggen.

DESZ was even de regie kwijt, zonder dat de gasten echt gevaarlijk konden worden. Op slag voor rust maakten we de 3-1via Matz Hekman. Daar ging een mooie lopende aanval aan vooraf. Een inspeelpass van Wilko Volken, het overstapje van Mark Elken waardoor Ajay de Gier doorkwam op links en de bal mooi in de loop van Matz Hekman gaf die hem bekwaam afronde.

De 3-1was tevens de ruststand. De 2de helft was het consolideren vd voorsprong. Deden de mannen goed want DWP kon Jordy Elfring niet aan het werk zetten. Er werd wat gewisseld omdat sommigen er door zaten. Gescoord werd er niet meer wat wel gekund had. Na 90 min floot de scheidsrechter af en hadden we een mooi resultaat geboekt, met redelijk voetbal. As zaterdag moeten we aantreden tegen Heerense boys 2 die ook hun wedstrijd winnend afsloot.