​DESZ 2 begint competitie met kleine nederlaag bij Rouveen 2.

Auteur: Nick van der Haar.

Woensdag 9 september | DESZ 2 vertrok zaterdag rond de klok van 11.00 uur vol zelfvertrouwen naar Rouveen 2, daar afgelopen dinsdag voor de beker een geweldige 3-2 overwinning was behaald tegen Genemuiden 2 (reserve hoofdklasse).

Op het prachtige kunstgras van Rouveen was van het goede spel van deze wedstrijd, mede door de harde wind echter niets terug te zien, tweede ballen werden teveel verloren waardoor we te weinig bal bezit hadden. Rouveen 2 had mede door deze harde wind in de rug een licht overwicht, wat resulteerde in een paar goede mogelijkheden maar onze keeper Jordy stond zoals de laatste wedstrijden zijn mannetje.

Grootste kans voor ons was na een goeie onderschepping en snelle omschakeling voor good old Gerjan Kronenberg, die echter op de rand van de zestien onregelmatig ten val werd gebracht, even dachten we aan een strafschop maar de scheidsrechter floot niet eens voor een vrije trap ruststand 0-0.

Tweede helft wind in de rug echter resulteerde dit echter niet in veel beter spel al kregen we wel wat meer mogelijkheden, maar door slordigheden resulteerde dit echter niet in grote kansen, in de 55ste minuut bracht Pascal van Dijk de doorgebroken speler van Rouveen ruim buiten de 16 meter onreglementair ten val, echter vond de thuisfluitende scheidsrechter ondanks dat Pascal buiten de 16 lag, het een strafschop. Ondanks dat Jordy in de goede hoek lag en de bal nog raakte resulteerde het wel in de 1-0.

Echter met twee wissels Hans de Boer voor Gilbert en Martijn voor Mark Elken. Kwamen we na een goeie aanval opgezet door Robin, die na de één- twee met Hans de Boer met een geplaatst schot voor de 1-1 zorgde.

Dit leek ook de terechte uitslag te worden, echter in de 89ste minuut na onnodig balverlies was het de linksbuiten, die te snel was voor Martijn, die de bal strak voorlangs speelde waardoor de rechtsbuiten alsnog de 2-1 kon aantekenen. Kort hierna floot de niet onpartijdige scheidsrechter af.

Hopelijk aanstaande zaterdag op ons eigen sportpark een beter resultaat tegen Genemuiden 3.

Komt allen kijken de wedstrijd wordt om 14:30 gespeeld.