DESZ 1 wint van Oudehaske en pakt eerste 3 punten

Auteur: Sven Eilander. Foto's: 37

Maandag 30 september | Na een moeizame start van de competitie met een 0-2 nederlaag tegen Creil-Bant, zijn nu de punten voor DESZ. Een 1-2 winst op Oudehaske bezorgt DESZ de eerste 3 punten van het seizoen.

Zaterdag 28 september wordt de wedstrijd om 14:30 uur afgetrapt op sportpark P. Bultsma. Het begint met een goede aanval van de heren van DESZ. Door prima verricht werk van Lassche, eindigt de bal bij Eilander die net niet kan uithalen. Dan loopt het ineens heel stroef voor de Sluzigers. Door fouten achterin bij DESZ krijgt de ploeg uit Oudehaske kansen. Na nog geen 10 minuten spelen, komen de Friezen op 1-0 voorsprong. Bij een vrije trap van Oudehaske wordt de bal voor het doel geslingerd waar, door slecht verdedigingswerk, de bal in het doel van Feenstra eindigt.

Meerdere aanvallen vanuit de kant van DESZ resulteren in een aantal grote kansen. Bakker die net langs de paal kopt, Lassche die een paar keer gevaarlijk uitbreekt, maar niets zorgt voor de gelijkmaker. Dan toch nog voor de rust de 1-1 door een fraaie loopactie van Holtland die teruglegt op Bakker die vervolgens de bal snoeihard het net injaagt.

Ruststand 1-1

De tweede helft begint scherp waarbij Schoonewelle, door een steekbal, één op één kan komen te staan met de keeper van Oudehaske. Dit mocht niet baten want de bal was net te hard, zelfs voor het renvermogen van Schoonewelle. Dan in de 69e minuut pakt DESZ alsnog de voorsprong door Schoonewelle die de op maat gegeven voorzet van Eilander binnenkopt! De heren uit Zwartsluis hebben de wedstrijd omgedraaid.

In de slotfase wordt het toch nog spannend. Veel onnodig balverlies en persoonlijke fouten. DESZ krijgt niet echt meer controle over de wedstrijd en gaat mee in het spel van Oudehaske. Veel corners leiden tot spanning bij de supporters. Toch klinkt daar uiteindelijk het fluitsignaal van de scheidsrechter en nemen de heren van DESZ 3 punten mee terug in de bus naar Zwartsluis.

We zien jullie graag weer bij de wedstrijd van DESZ-VHK zaterdag 5 oktober om 14:45 uur op Sportpark De Cingellanden. Graag tot dan!

Wij bedanken Jan Willem Oldenbeuving voor de beelden van deze wedstrijd.