DESZ 1 wint tweede competitiewedstrijd op rij

Auteur: Danny Moorman. Foto's: 65

Zondag 29 oktober | Na een weekje beker/inhaal met in de week daarvoor de eerste gewonnen competitiewedstrijd tegen Klazienaveen was het de taak voor de hoofdmacht om deze lijn door te trekken thuis tegen De Krimse Boys.

DESZ nam vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief wat resulteerde in wat kleine mogelijkheden. DKB was daarin met wat lange ballen rond de 16 meter wel wat gevaarlijk maar echt grote kansen leverde het niet op.

In de 14e minuut nam DESZ de leiding door Danny Moorman. Na een goede steekbal van Akkerman op Krabbe werd zijn inzet gekeerd door de doelman, deze liet de bal echter los en was het Moorman die het meest attent was; 1-0. DESZ kreeg in de eerste helft nog de grootste mogelijkheid op 2-0 alleen de inzet van Arjan Krabbe werd gestopt door de doelman. DKB was alleen door middel van spelhervattingen gevaarlijk maar tot scoren kwamen ze niet.

In de tweede helft waren het de gastheren die snel de 2-0 op het bord zetten! Na eerst een grote kans van Krabbe die gekeerd werd tot corner was het Maarten Akkerman die deze corner van Naberman vrij in kon koppen bij de tweede paal en zette DESZ op rozen! DESZ verzuimde het goed uit te spelen en het duel definitief in het slot te gooien. DKB was met een kopbal uit een corner nog het dichtst bij de 1-2 in de tweede helft maar deze viel net naast de paal van De Lange.

De eerste thuisoverwinning van het seizoen is een feit!

Volgende week zaterdag speelt DESZ 1 om 14:30 uur in Marknesse tegen SVM.

Met dank aan Henk Kuik voor de foto's van deze wedstrijd. De foto's van Jan Willem Oldenbeuving volgen later.