DESZ 1 wint oefenwedstrijd van Olympia'28 1

Auteur: Danny Moorman. Foto's: 9

Maandag 27 februari | Op zaterdag 25 februari oefenden Olympia '28 en DESZ voor de tweede keer in korte periode tegen elkaar, dit keer was het strijdtoneel in Hasselt.

Na een rommelige beginfase waren het de Sluzigers die het heft na een kwartier in handen namen en de ene na de andere kans bij elkaar speelden. Echter ontbrak het aan scherpte in de laatste pass of afronding.

Na ongeveer 25 minuten spelen was het wel DESZ dat de leiding nam. Na een goede steekpass van Nieborg op de dieplopende Moorman was het laatstgenoemde die één op één met de keeper keurig afrondde in de lange hoek. Dit was tevens ook de ruststand.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld niet en was het DESZ dat het meest in balbezit was. Dit resulteerde al na drie minuten in de 0-2. Na goed druk zetten van de Sluzigers speelde de aanvoerder van Olympia de bal in de voeten bij Moorman. Deze omspeelde de doelman en schoot de bal met links in een leeg doel.

Vijf minuten na de 0-2 was het Olympia die wat terug deed: een spaarzame kans van Olympia werd door de spits prima binnengeschoten in de verre hoek van De Lange; 1-2.

DESZ raakte niet van de leg en bleef geduldig aan de bal maar ging wat slordig met de kansen om. Na ongeveer 65 minuten was er een goede steekpass op Westerhuis die het overzicht bewaarde en Moorman in de 16 in stelling bracht.

Moorman controleerde de bal en schoot hem uiteindelijk onder de keeper door in de korte hoek. Olympia probeerde hier nog wat tegenover te zetten maar kwam niet gevaarlijk voor het doel van de Sluzigers. Uiteindelijk maakte DESZ ook nog de 1-4, een schot belandde op de paal, kwam bij Ronny Bakker voor de voeten en hij schoot de bal alsnog binnen.

Aanstaande zaterdag speelt DESZ de belangrijke thuiswedstrijd tegen VSCO. Willen de Sluzigers nog enigszins wat betekenen in de competitie, dan moet er gewonnen worden. Tot zaterdag 14:45 uur op Sportpark de Cingellanden.

Met dank aan Jan Willem Oldenbeuving voor de foto's.