DESZ 1 weet zich te herpakken tegen SC Rouveen

Auteur: Bram Makkink. Foto's: 30

Maandag 9 september | Na een beroerde wedstrijd tegen VV Nagele vorige week, stond zaterdag de tweede bekerwedstrijd op het programma. Rouveen en DESZ deelden al twee keer eerder de punten, maar lang leek het erop dat SC Rouveen er dit keer met de volle buit vandoor zou gaan.

In de eerste paar minuten van de wedstrijd gebeurde er weinig. Beide ploegen kwamen niet tot echte kansen en Rouveen was in deze fase met name aan de bal. Een combinatie aan de linkerkant van DESZ liep uiteindelijk verkeerd af, waardoor de opkomende back van Rouveen de bal meekreeg en kon voorgeven. De voorzet belandde bij de eerste paal en werd gemakkelijk binnengewerkt door een speler van Rouveen, zo stond DESZ in de 11e minuut tegen een achterstand aan te kijken.

DESZ begon wat meer te voetballen na het tegendoelpunt, maar kon nog niet de weg richting de aansluitingstreffer vinden. Ook Rouveen, nog steeds de partij met het meeste balbezit, had moeite met het creƫeren van kansen. Pas na de drinkpauze werd Lex Feenstra echt op de proef gesteld. Een laag schot richting de rechterhoek wist hij uitstekend te pareren waarmee hij een tweede treffer voorkwam.

In de 39e minuut is het dan wel raak. Een voorzet werd teruggelegd op de 16 meter en een speler van Rouveen kon de bal binnenschuiven. Kort voor rust dacht DESZ kans te maken op de 1-2. Een corner die achterin belandde werd goed voor het doel gekopt door Koen Holthof en vervolgens getoucheerd door Chris en Eddy, maar zij zagen de bal de verkeerde kant van de paal raken.

Na de rust kwam DESZ goed uit de kleedkamer. Er lag veel ruimte achter de verdediging van Rouveen en DESZ wist hier goed gebruik van te maken. Met nog zo'n 25 minuten te spelen gaf Ingmar Lassche de bal voor op de zojuist ingevallen Tijmen de Vries, laatstgenoemde twijfelde geen moment en schoot de bal in een keer tegen de touwen.

De thuisploeg was in de tweede helft meer aan het voetballen en kwam daardoor ook in meer kansrijke situaties. Zo ook Sven Eilander. Hij ontving de bal net buiten het strafschopgebied en haalde de trekker over, helaas wist de goalie zijn schot te stoppen. Nog geen minuut later had Tijmen kans op zijn tweede van de middag. Na een heerlijke aanname was hij zijn tegenstander kwijt en kon hij aanhalen, uiteindelijk was de hoek te lastig om hem langs de keeper te krijgen.

Enkele minuten later was Tijmen weer belangrijk, na een goede combinatie op de linkerflank kon hij de bal voorgeven op de snel aanstormende Arjan Krabbe, die de bal wist binnen te glijden.

In de slotminuten kwam Rouveen nog tot een kans, maar Koen wist het schot te blokken waardoor Lex geen werk hoefde te verrichten.

Een matige eerste helft werd na rust goed hersteld door de mannen uit Zwartsluis. Volgende week staat er nog een bekerwedstrijd gepland. De Sluzigers gaan dan op bezoek bij Staphorst 2 waarna ze zich kunnen gaan opmaken voor de competitie.

Wij bedanken Jan Willem Oldenbeuving voor de beelden van de wedstrijd.