DESZ 1 wederom met lege handen

Auteur: Arjan Krabbe. Foto's: 24

Maandag 24 april | Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen ZAC op het programma. DESZ dat de punten hard nodig heeft, bleef weer met lege handen achter. In de eerste helft wist ZAC twee keer te scoren, in de tweede helft bleven de doelpunten uit. 0-2.

Om 14:45 uur werd er afgetrapt op Sportpark de Cingellanden. Na een aantal kleine kansjes voor beide ploegen is het na 15 minuten ZAC dat op voorsprong komt. Een verdekt schot in de korte hoek is De Lange te machtig. DESZ krijgt wel wat mogelijkheden maar telkens in de laatste fase is het te slordig. Kort hierna ligt de bal wel in de goal van DESZ; 0-2. Dit is ook de ruststand.

DESZ begint de tweede helft een stuk sterker dan de eerste. Er zit veel energie en beleving in de ploeg. Dit leidt ook tot grotere kansen. Na goed voorbereidend werk van Bakker komt de bal terecht bij Kuurman. Zijn schot wordt knap gekeerd door Abma. Een paar minuten later denkt DESZ dan toch op 1-2 te komen. Via een verdediger van ZAC lijkt de bal achter de lijn te rollen, maar weer is het keeper Abma die de bal voor de lijn weghaalt. DESZ speelt een prima tweede helft maar vergeet zichzelf te belonen. Eindstand 0-2.

Met dank aan Jan Willem Oldenbeuving voor de beelden van de wedstrijd.