DESZ 1 verliest van nummer 2 van de ranglijst Batavia ‘90

Auteur: Mika Esteie. Foto's: 32

Maandag 3 april | Om 14:45 uur wordt er afgetrapt op sportpark De Cingellanden. Het belooft een spannende wedstrijd te worden aangezien DESZ tegen degradatie strijdt en Batavia '90 voor de koppositie gaat. De bal begint te rollen en vanaf het begin is meteen duidelijk waarom Batavia '90 de koppositie over wil nemen.

De ploeg van Batavia zet DESZ meteen met de rug tegen de muur en speelt de bal op een hoog tempo rond met combinaties door het midden. DESZ laat zich niet meteen de kaas van het brood eten en staat goed georganiseerd waardoor het lastiger te combineren is voor de tegenstander.

Dan toch in de 24e minuut van de wedstrijd opent Batavia '90 de score, tevens ook niet onverdiend gezien het spelbeeld. Toch lijkt DESZ wakker te worden en antwoordt vrijwel direct na de openingstreffer van de uitploeg. Na een goede aanval wordt Ronny Bakker weggestuurd waardoor hij oog in oog met de keeper staat. Helaas mist zijn schot richting en vliegt hard in het zijnet. Tegen een ploeg als Batavia '90 zijn kansen zoals deze schaars en jammer genoeg doet DESZ niet wat het moet doen.

DESZ zet het goede spel voort in de eerste helft en wederom na een goede aanval wordt Thom Westerveen bereikt, laatstgenoemde draait goed weg van zijn directe tegenstander en haalt uit van randje zestien. Wederom wordt deze kans afgeslagen, zijn schot mist kracht en belandt in de handen van de keeper van de uitploeg. Het spel blijft op en neer golven tot de 40e minuut. Batavia '90 combineert over het middenveld richting de flank waar de linksbuiten van de tegenstander aangespeeld wordt, deze maakt een actie naar binnen en komt Karlo Naberman tegen. Naberman legt de linksbuiten ongelukkig neer en veroorzaakt hierdoor een vrije trap op een gevaarlijke plek. De nummer 4 van Batavia '90 legt aan voor deze vrije trap en schiet deze beeldschoon binnen. Tevens is dit de ruststand; 0-2.

DESZ komt goed uit de kleedkamer en begint sterk aan de 2e helft met een frisse Joël Kats, voor laatstgenoemde bleef Thom Westerveen achter in de kleedkamer. Niet veel later komt dezelfde Joël Kats na een vlammende aanval door het midden net een teenlengte te kort om de bal over de keeper te wippen. In de 60e minuut valt dan toch de 0-3. Na een lange bal van Batavia '90 valt de bal tussen Jarno Nieborg en de aanvoerder van de uitploeg. Deze weet de bal tussen Nieborg en keeper De Lange door te frommelen waardoor hij op een leeg doel mag afwerken. DESZ geeft zich niet gewonnen ondanks de stand en blijft aanvallend voetballen en combineren en met vlagen lukt dit ook aardig, maar toch blijft Batavia '90 gevaarlijker en effectiever in de afronding.

Een gevaarlijke voorzet vanaf de linkerkant wordt wederom knap afgewerkt door de aanvoerder van Batavia '90; 0-4. Ditmaal is DESZ weer gevaarlijk; Kats wordt goed weggestoken over de linkerkant en haalt de achterlijn. Arjan Krabbe vraagt de bal op randje zestien en krijgt deze ook. Zijn schot wordt snel gekraakt en omgezet in balbezit voor Batavia '90.

Niet veel later is het dan weer DESZ die na een geweldige combinatie over de rechterkant via Bram Makkink gevaarlijk wordt. Makkink legt de bal op een presenteerblaadje klaar voor Kats maar zijn schot mist kracht en richting en kan dus worden gepareerd door de doelman van Batavia '90. Wederom is het Batavia '90 dat laat zien hoe je effectief met kansen om moet gaan en zet de 0-5 op het bord.

Het laatste wapenfeit van de wedstrijd speelt zich af in de 86e minuut waar de bal simpel wordt ingeleverd door Naberman in de as van het veld. Deze wordt opgepikt door de uitploeg en zij komen er dan ook met een razendsnelle counter uit.

De bal wordt strak voorgegeven via de linkerkant en kan makkelijk worden binnengetikt, wederom is De Lange kansloos. 0-6. Dit is tevens de einduitslag. Batavia '90 wint overtuigend en verdiend van DESZ.

De mannen van DESZ spelen aankomende donderdag een oefenwedstrijd thuis tegen HTC om 20:00 uur.

Met dank aan Jan Willem Oldenbeuving voor de foto's van de wedstrijd.