DESZ 1 verliest thuiswedstrijd van v.v. Hierden

Auteur: Bas Klaver. Foto's: 29

Maandag 7 november | Om 14:45 uur werd er afgetrapt op Sportpark de Cingellanden voor de wedstrijd tegen v.v. Hierden. Hieraan voorafgaand werd een minuut stilte in acht genomen in verband met het overlijden van Geert Vinke, zoon van onze voorzitter Barend Vinke.

Hierden denkt al op voorsprong te komen in de 1e minuut, maar de goal wordt afgekeurd wegens buitenspel. De eerste helft hebben zowel Hierden als DESZ veel kansen gehad maar het blijft 0-0 tot de rust.

Vrij snel na de theepauze scoort Hierden de eerste goal van de wedstrijd, 0-1. Hierden heeft niet lang kunnen genieten van deze voorsprong. DESZ krijgt nog geen vijf minuten later een vrije trap rond de 16. Uit deze vrije trap scoort Karlo Naberman de 1-1. In de 55e minuut krijgt Hierden een corner en wordt de bal binnengekopt waardoor de stand 1-2 wordt. In de 59e minuut vindt een wissel plaats. Westerveen komt in het veld voor Kuurman.

Tien minuten later opnieuw een wissel voor DESZ. Klaver en Westerhuis komen binnen, Makkink en Elken verlaten het veld en in de 77e minuut de laatste wissel aan de kant van DESZ. Van der Heide maakt plaatst voor R. Krabbe. Kort hierna scoort Hierden opnieuw met een kopbal, 1-3.

DESZ laat het er niet bij zitten en herpakt zich. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd wordt een lange bal goed teruggelegd door R. Krabbe op Moorman. Moorman krijgt de bal niet onder controle, maar de afvallende bal komt bij Bakker terecht die hard binnenschiet, 2-3.

Er wordt hard gejaagd om de gelijkmaker nog binnen te schieten maar na ruim 4 minuten blessuretijd klinkt uiteindelijk het eindsignaal.

In een doelpuntrijke tweede helft is het DESZ helaas niet gelukt om de gelijkmaker binnen te schieten en verliest deze wedstrijd met 2-3.

Met dank aan Jan Willem Oldenbeuving voor de foto's van deze wedstrijd.