DESZ 1 verliest in KNVB-beker na penalty’s

Auteur: Arjan Krabbe. Foto's: 38

Maandag 24 oktober | Nadat DESZ 1 afgelopen dinsdag gelijkspeelde tegen Zwolsche Boys, hoopte DESZ wel door te gaan in de beker. Niets bleek minder waar. In de reguliere speeltijd bleef de stand steken op 2-2 en werd er uiteindelijk met penalty’s verloren van Fit Boys 1.

Om 14:30 uur werd er afgetrapt in een regenachtig Beilen, DESZ was in de eerste 5 minuten direct gevaarlijk. Bakker kreeg de bal bij Krabbe, deze volleerde de bal hard op de keeper. Uit de rebound was het Westerveen die ook op de keeper stuitte. Kort daarna ontving Esteie de bal op randje 16, een harde schuiver werd knap met de voeten gered door de keeper.

Na een kwartier kwam Fit Boys er voor het eerst uit. Een voorzet vanaf de rechterkant ging langs De Lange, echter was er geen speler op de 11 meter om de bal binnen te schuiven. Na dit kansje voor Fit Boys bleef het een hele rommelige wedstrijd van beide teams en waren er verder ook weinig mogelijkheden in de eerste helft. Vlak voor rust liet DESZ zich toch verrassen, de spits van Fit Boys zette druk op Makkink. In de kluts belandde de bal achter De Lange. Ruststand 0-1.

DESZ begon vol moed aan de tweede helft en legde er gelijk veel energie in. Toch bleef de wedstrijd erg slordig en waren er nog geen grote mogelijkheden. Rond de 60e minuut was DESZ dichtbij een doelpunt. Elken veroverde de bal op het middenveld en besloot te schieten. Helaas vloog de bal een metertje over de goal van Fit Boys. Kort daarna was er opnieuw een mogelijkheid voor DESZ. Een voorzet van Krabbe op Esteie, deze werd echter gekraakt door de verdediger. Een minuut later was daar dan toch de 1-1. Via Elken kwam de bal terecht bij Krabbe. Krabbe besloot maar eens uit te halen, en wist de keeper in de korte hoek te verschalken.

Vijf minuten na de 1-1 was daar de 2-1 voor Fit Boys. Westerhuis verspeelde de bal op het middenveld, en met 1 pass werd de spits vrijgespeeld, deze schoof koelbloedig binnen. En dus moest DESZ weer in de achtervolging. Twee gevaarlijke schoten van Naberman werden goed gekeerd door de keeper. In de laatste minuut kreeg DESZ nog een vrije trap op de rand van de 16. Naberman ging achter de bal staan Deze vrije bal bleek de keeper toch te machtig en was daar de bevrijdende 2-2. Na nog een aantal minuten gevoetbald te hebben floot de scheids voor het einde van de wedstrijd. En zo moesten dus penalty's de doorslag gaan geven.

Hierin bleek DESZ echter de mindere en zo werd het vlaggenschip uitgeschakeld in de beker.

Foto's: Jan Willem Oldenbeuving en Henk Kuik