DESZ 1 speelt gelijk en moet de komende weken aan de bak!

Auteur: Sven Eilander. Foto's: 16

Maandag 6 mei | Op zaterdag 4 mei nam DESZ 1 het thuis op tegen De Weide. De opstelling was gemaakt, maar voorafgaand aan de wedstrijd (tijdens de warming up) werd Nijmeijer niet fit verklaard en moest vervangen worden. Hierdoor kwam Danny Moorman in de spits te spelen en schoof Jona naar achteren op de 6-positie.

Het is stipt 14:45 uur en het fluitsignaal klinkt, het is De Weide die aftrapt en de wedstrijd is begonnen. De eerste paar minuten verlopen chaotisch, beide partijen hebben moeite de bal in bezit te houden en de rust te bewaren. Veel kansen worden er niet gecreëerd maar toch is het DESZ die via Bram en Jona tot een eerste schotkans komt. Of de formidabele nummer 9 de bal wilde afleggen of schieten is niet duidelijk, al had dat niet uitgemaakt want de bal was te zacht. Even later slingert Eddy de bal voor het doel uit een vrije trap en is het wederom Jona Marsman die de bal schampt met zijn hoofd en net mist.

In de 20e minuut is het Bram Makkink die op de grond gaat liggen en eraf gaat met een blessure. In zijn plaats komt Janiek Overmars te spelen met zijn snelheid die nodig is in deze wedstrijd. Even later is het De Weide die gevaarlijk wordt over hun linkerkant. Een middenvelder die begint te lopen met Danny die hem als een politiehond achtervolgt. Eilander stapt vervolgens mis waardoor hij het strafschopgebied bereikt en een voorzet geeft die uiteindelijk leidt tot een zacht bekeken balletje op de kruising. Diezelfde speler krijgt de bal weer terug van de lat alsof ze voor elkaar gemaakt zijn en kopt de bal (dit keer wel) op doel, maar daar is onze Jona die de bal van de lijn haalt.

Vervolgens is het M. Akkerman die het dieet van Kevin de Bruyne heeft overgenomen en een magistrale bal geeft op Overmars. Overmars komt 1 op 1 met de keeper en schuift de bal voorlangs, helaas!!! In de 35e minuut is het zover, weer Maarten met een prachtig balletje op Moorman die hem vol op de pantoffel de verre hoek in schiet (1-0). Vlak voor de rust krijgt De Weide nog een grote kans, het schot van 11 meter wordt geblokt door Eilander. In de slotfase van de 1e helft is het Janiek die nog een keer de turbo aan zet op de linkerflank. De sprint duurde niet lang aangezien hij rond de 18 meter vol onderuit gehaald wordt. Sommigen beweren dat hij nog steeds aan het vliegen is… Maar wat een inzet, heel puik gedaan door Overmars. De vrije trap van Ingmar ging overigens net over. Hierbij kwam er een einde aan de 1e helft met een tussenstand van 1-0.

DESZ begint redelijk goed aan de 2e helft en krijgt meteen al een kans als Danny Ingmar Lassche diep stuurt richting de goal. Echter was Ingmar even vergeten hoe hij ook alweer moest lopen en zakte in elkaar voor hij kon schieten. Rond de 55e minuut kreeg De Weide een vrije trap rond de 16 meter, dit schot werd fabuleus gepareerd door De Lange. Even later is het De Weide die ingooit en is het een middenvelder die met een handig balletje tussen de linies de spits wegstuurt die vervolgens scoort.

De spits staat volgens grensrechter Jan buitenspel, maar dat mocht niet baten want het doelpunt telt (1-1). Een kleine wisseling in de selectie heeft plaatsgevonden waarbij Eilander naar het midden gaat, Quinten rechtsback komt te spelen en Kats links midden. Eruit gaan de geblesseerde Overmars en William Akkerman.

De slotfase is aangebroken en De Weide krijgt nog een grote kans. Een risicovolle terugspeelbal van prins William op Jannick maakt het lastig voor de keeper om de bal te controleren, de speler van De Weide gaat ervandoor met de bal en legt hem af. Wonderbaarlijk genoeg schiet de tegenstander de bal op de lat en komt DESZ goed weg. Nu is het DESZ die vol op de counter slaat met Krabbe die van achteruit de bal een rotschop verkoopt en Danny die van achter zijn man diep begint te lopen om vervolgens 1 op 1 te komen met de keeper. De grens steekt de vlag in de lucht en de scheids fluit. De fanatieke spelers van DESZ worden wild maar moeten hun hoofd erbij houden! Ook de supporters gaan door het lint, de slotfase wordt intensief!!!! Overtredingen volgen, gele kaarten volgen, HET IS AAN! Het is DESZ met de eerstvolgende kans waarbij Krabbe de bal vanuit de achterlijn in de 16 meter teruglegt op Ingmar die de bal vervolgens heel zachtjes net naast de paal ziet rollen. De jeugd aan de zijlijn begint te joelen en te doen, maar de bal gaat er maar niet in.

Op een paar kleine kansjes na welke tot buitenspel werden geconstateerd, is de wedstrijd zo goed als gespeeld. En nog geen paar minuten later klinkt het fluitsignaal en is de wedstrijd afgelopen. Eindstand (1-1). Op naar volgende week voor een pot tegen Elim, tot dan!!