DESZ 1 sluit jaar goed af met winst op Elim

Auteur: Maarten Akkerman. Foto's: 26

Zondag 10 december | Na de overwinning van vorige week op De Weide hebben de mannen van Kaagman een goed gevoel en nemen dat mee naar Elim. Waar op een kletsnat en koud sportpark om 14.30 uur wordt afgetrapt voor de wedstrijd van deze week.

DESZ begon geconcentreerd aan de wedstrijd en liet de bal goed rond gaan wat resulteerde in wat kleine kansen. Maar na knullig balverlies op het middenveld komt Elim op 1-0 na een goede counter. DESZ is hierna de grip op de wedstrijd kwijt. Elim is de betere ploeg met het meeste balbezit, wat resulteert in een aantal kleine mogelijkheden voor de thuisploeg. Makkink komt nog met een kopbal maar deze gaat over. DESZ gaat de rust in met een 1-0 achterstand en een verdiende voorsprong voor Elim.

In de rust komt Joël Kats in het veld voor Stijn Westerhuis. DESZ gaat na de rust direct op zoek naar de gelijkmaker wat resulteert in een fysiek Elim die zoals bekend, keihard de duels aangaan en de mannen van DESZ moeten een paar keer incasseren. Na 10 minuten is er de eerste grote kans op de gelijkmaker door een corner van Karlo Naberman die goed wordt teruggekopt door Maarten Akkerman op Danny Moorman maar Moorman knikt over. Als er 60 minuten op de klok staan denkt Danny Moorman de 1-1 te maken maar de grensrechter steekt dubieus zijn vlag de lucht in. De scheidsrechter gaat met hem mee dus de stand blijft 1-0. Na 75 minuten is daar dan de gelijkmaker. Na een lange trap van keeper De Lange op Bram Makkink die, ondanks dat de verdediger hem met alles wat hij had probeerde tegen te houden, de bal over de keeper heen tikt. Stand 1-1.

Elim gaat gas bij geven wat resulteert in één grote kans maar die wordt weergaloos gepakt door Jannick de Lange. Hierna is het DESZ wat aanvalt en probeert om op voorsprong te komen, Jona Marsman wordt onderuit gelopen door een verdediger binnen de 16 meter wat resulteert in een penalty voor DESZ, Moorman schiet raak! Stand 1-2.

Elim schuift haar centrale verdediger naar de punt van de aanval en gaat alles op alles spelen. Maar Robbert Elken en Maarten Akkerman houden het centraal verdedigend goed dicht en als Martijn van der Heide ook nog in het veld komt om het blok sterker te maken is er voor Elim geen doorkomen meer aan. Kort voor blessuretijd komt er een steekbal op Makkink die tijdens dat hij onderuit wordt gekegeld de bal nog bij Marsman krijgt. Hij schuift de bal onder de keeper door en tekent voor de 1-3. DESZ wint voor de tweede week op rij en mag voorzichtig iets meer naar boven kijken op de ranglijst.

Aankomende donderdag speelt DESZ nog een oefenwedstrijd tegen SVN op Sportpark Cingellanden. Er wordt om 20.15 uur afgetrapt. Daarna is het winterstop en heeft DESZ de eerste helft van de competitie prima weten af te sluiten. Tot volgend jaar!

De beelden van de wedstrijd zijn alleen van de 1e helft. Het was te nat om ook de 2e helft fatsoenlijk vast te leggen. Jan Willem Oldenbeuving: Bedankt!