Nieuws

DESZ 1 opnieuw met lege handen

Bekijk alle foto's!
Auteur: Danny Moorman. Foto's: 35

Maandag 17 oktober | In de 2e thuiswedstrijd van de competitie kwam het nog ongeslagen FC Horst op bezoek. De ploeg uit Ermelo had de eerste 3 wedstrijden overtuigend gewonnen en kwam naar Zwartsluis om deze lijn door te trekken.

In de beginfase liet FC Horst zien dat het gelijk de intentie had de Sluzigers onder druk te zetten. Al na 30 seconden leverde goed druk zetten van Horst balverlies op aan Sluziger kant, de spits ontving de bal en kreeg een vrije doortocht richting de 16 meter. Vanaf een meter of 25 haalde hij verwoestend uit en zette al snel de 0-1 op het bord.

DESZ was wat van slag en had moeite het spel te maken. Horst hield er goed druk op en dit resulteerde in de eerste helft tot weinig mogelijkheden. Het was DESZ dat via Ronny Bakker nog een goede mogelijkheid kreeg. Een voorzet vanaf links nam hij in één keer binnenkant voet alleen vloog de bal langs de verkeerde kant van de paal.

In de 2e helft kwam DESZ wat agressiever uit de kleedkamer en probeerde zo Horst wat onder druk te zetten. Dit leverde in het eerste bedrijf van de 2e helft alleen wat corners op wat uiteindelijk voor weinig gevaar zorgde. De grootste mogelijkheid voor de Sluzigers kwam na ongeveer 70 minuten. Een goed lopende aanval kwam voor de voeten van Arjan Krabbe, deze miste de bal echter volledig. Even later was het een schot van Ronny Bakker dat niet door Moorman van richting kon worden veranderd, waardoor de keeper de bal makkelijk kon vangen.

Kort na dit moment werd de uittrap van de keeper niet goed ingeschat door de verdediging van de Sluzigers waardoor de spits van Horst 1 op 1 met De Lange kwam. Hij rondde beheerst af in de hoek en zette de 0-2 op het bord. Deze klap kwam DESZ niet meer te boven. In de slotminuut wist Horst ook nog de 0-3 te maken door een foutieve terugspeelbal van de Sluzigers.

Aankomende week staat een oefenwedstrijd tegen Zwolsche Boys op het programma (dinsdagavond 20:00 uur) en wordt er zaterdag voor de eerste knock-outfase van de beker gespeeld in Beilen tegen Fit Boys.

Foto's: Jan Willem Oldenbeuving

Meer nieuws van DESZ 1 >

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams