DESZ 1 op de goede weg richting lijfsbehoud

Auteur: Danny Moorman. Foto's: 48

Maandag 18 maart | Na weer een onrustige week op de club moest er net als vorige week gewoon weer worden gevoetbald. Op het programma stond de wedstrijd tegen hekkensluiter DKB. De thuiswedstrijd werd met 2-0 gewonnen en was destijds geen gemakkelijke wedstrijd voor de Sluzigers. Gezien de stand op de ranglijst mochten er geen punten worden gemorst deze middag.

DESZ begon goed aan de wedstrijd en zette DKB gelijk onder druk. DESZ was wat slordig in de eindfase waardoor het geen grote kansen creƫerde. Na ongeveer 10 minuten kwam de grootste kans. Bram Makkink besloot vanaf een meter of 25 uit te halen met links, helaas viel de bal op de bovenkant van de lat. Na 30 minuten opende DESZ alsnog de score. Na goed druk zetten aan Sluziger kant was het de keeper van DKB die geen goede voortzetting had en de bal in de voeten schoof bij Ingmar Lassche, die wel raad wist met dit buitenkansje. Hij zette de 0-1 op het bord. Na deze openingstreffer zakte DESZ wat weg en was het met name DKB die met wat lange ballen en vanuit standaardsituaties wat dreigend voor de goal van DESZ kwam. Uiteindelijk leverde dit geen grote mogelijkheden op.

Na de rust was het DESZ dat weer het initiatief pakte, alleen vergat het steeds om de trekker over te halen. Uiteindelijk waren het wel de Sluzigers die op 0-2 kwamen. Een goede combinatie tussen Eilander en Westhuis leidde tot een harde voorzet vanaf de rechterkant die door Moorman werd binnengekopt.

Na 70 minuten was het DKB die voor het eerst echt gevaarlijk doorkwam via rechts. Deze voorzet leidde gelijk tot de aansluitingstreffer. Na deze treffer had DESZ het een paar minuten moeilijk en kwam het zelfs nog een keer goed weg met een bal die uiteindelijk uiteenspatte op de paal. Uiteindelijk waren het de Sluzigers die de boel op slot gooiden. Een goede steekbal van Lassche op Moorman zette Moorman alleen voor de keeper. Moorman behield het overzicht, legde de bal opzij op Nijmeijer en bood hem een uitgelezen kans met alleen nog maar een speler op de doellijn. Hij faalde niet en schoot hem overtuigend in de hoek!

DESZ deed wat het moest doen en boekt zo twee belangrijke overwinningen op rij richting lijfsbehoud. Zaterdag wacht de volgende concurrent, dan komt SVM uit Marknesse op bezoek in Zwartsluis.

Met dank aan Jan Willem Oldenbeuving voor de foto's van de wedstrijd.