DESZ 1 onderuit in Wolvega

Auteur: Tom Kisjes. Foto's: 51

Zondag 2 februari | WOLVEGA- De hoofdmacht van DESZ is er niet in geslaagd om drie punten mee te nemen uit Wolvega. In de eerste helft kwamen de rood-witten nog wel op voorsprong, 0-1. Na de theepauze hadden de gastheren het betere van het spel en scoorden maar liefst driemaal, eindstand 3-1.

In de beginfase van de wedstrijd golfde het spel op en neer. De eerste grote kans was voor Arjan Krabbe. Een goed opgezette aanval van de Sluzigers met als eindstation Krabbe, zijn inzet ging hoog over. Wolvega schakelde snel om en kreeg via Ruiter een grote kans om de wedstrijd open te breken. Agterhuis wist in eerste instantie redding te brengen, in de rebound haalde van der Heide de bal van de doellijn. In de fase hierna waren beide ploegen afwachtend en speelde het spel zich af op het middenveld. Na ongeveer tien minuten spelen stond Kramer plots alleen voor Agterhuis, wederom kwam Agterhuis als winnaar uit de strijd.

Op een lastig bespeelbaar veld gingen beide ploegen opzoek naar de openingstreffer. De Sluzigers lieten de bal aan de tegenstander en loerde op een counter. Na goed druk zetten van Mark Elken werd Mika Esteie diep gestuurd. Esteie was zijn tegenstander te snel af en kreeg daardoor een grote kans echter schoot hij op de sluitpost. In de 37e minuut was het dan wél raak voor DESZ. Mark Elken stuurde Kisjes weg in de diepte. Kisjes schudde twee verdedigers van zich af en stifte de bal op fraaie wijze over de uitstormende Grevelink, 0-1. Dit was tevens de ruststand.

Na de theepauze kwam Wolvega beter uit de kleedkamer dan DESZ. Dit betaalde zich dan ook al snel uit door de vroege gelijkmaker in de tweede helft. Een voorzet van Kramer kon bij de eerste paal knap worden binnengekopt door Pereboom, 1-1. DESZ stond bij deze treffer te slapen. Na deze treffer kreeg DESZ het lastig, de ruimtes werden te groot waardoor er weinig duels werden gewonnen op het middenveld. Waar het tempo een stuk hoger lag dan in de eerste helft was dit niet te zien in de kansenverhouding, voor beide doelen was het erg rustig.

In de 71e minuut besloot Ruiter een solo actie op te zetten. DESZ greep niet daadkrachtig genoeg in waardoor diezelfde Ruiter simpel door kon lopen tot in het 16 meter gebied van de Sluzigers. Naberman wilde zijn schot blokkeren maar kreeg de bal op zijn hand, de leidsman legde de bal op de stip. Deze werd benut door Anne Faro. Het leek alsof DESZ dit moment nodig had want hierna werd DESZ strijdvaardiger en speelde het meer op de helft van de tegenstander.

In de slotfase waren de kansen dan ook voor de rood-witten. Een vrijebal van Naberman werd goed gepareerd door Grevelink en uit de daarop volgende corner kwam Konterman net tekort om de bal binnen te koppen. De sluitpost van Wolvega hervatte snel het spel waardoor er een counter ontstond. Deze werd goed uitgespeeld door de thuisploeg, ditmaal was Joris Kramer wel trefzeker door de bal langs Agterhuis te schuiven. Eindstand 3-1.

Gele kaart
Mark Elken

Opstelling DESZ
Renee Agterhuis, Erwin Geertman, Gerjan Konterman, Karlo Naberman, Martijn van der Heide, Etienne Moorman (75'Bas Klaver), Mark Elken, Arjan Krabbe, Mika Esteie, Danny Moorman, Tom Kisjes.

Volgende week speelt DESZ een thuiswedstrijd tegen Drenthina uit Emmen, aanvang wedstrijd 14:30.