DESZ 1 na zwakke 5 minuten onderuit in Dalfsen

Auteur: Stijn Westerhuis. Foto's: 49

Maandag 2 oktober | Na een mooi punt tijdens de competitiestart thuis tegen Be Quick ’28 uit Zwolle is het tijd voor speelronde 2. Daarin treft DESZ ASC ’62 uit Dalfsen. Zij gaan zich proberen te revancheren van de 1-3 nederlaag een week eerder tegen F.C. Ommen.

Rond 14:30 uur wordt er afgetrapt op Sportpark Gerner. Door beide ploegen wordt er voorzichtig gespeeld in het eerste kwartier. Er wordt weinig druk vooruit gezet en dat levert dan ook geen echte kansen op. Na 17 minuten gaat het mis. Een afgeslagen corner wordt opnieuw in de zestien van DESZ gegooid, de bal wordt teruggekopt door aanvoerder Van Faassen op Stevens. Die kopt hem onberispelijk binnen en tekent voor de 1-0. Drie minuten later is het weer raak voor de ploeg uit Dalfsen. Een zwakke bal wordt onderschept door rechtsback Uit de Bosch die aan een enorme rush langs de lijn begint. Hij bereikt de achterlijn en legt de bal terug op Pierik die via een been de 2-0 maakt. Na deze twee klappen probeert DESZ de draad weer op te pakken. Dit resulteert in hetzelfde spelbeeld als de eerste vijftien minuten. DESZ schuift de bal rustig rond, maar tot kansen leidt het niet.

De tweede helft komt DESZ het veld op met twee wissels. Lassche en Klaver vervangen de in de kleedkamer achtergebleven Eilander en Westhuis. In de tweede helft verandert het spelbeeld nauwelijks. ASC '62 blijft achterover hangen met de 2-0 voorsprong. DESZ probeert met voetbal over de zijkanten tot kansen te komen. Tot meer dan kleine speldenprikjes komt het niet. Wat voorzetten die net niet aankomen en schoten die geblokt worden of over worden geschoten.

Het zit er niet in voor de mannen van Kaagman. Na 60 minuten moet Westerhuis er noodgedwongen af met een blessure aan zijn hamstring, Kats vervangt hem en brengt direct wat gevaar en acties in de ploeg. Ook dit leidt niet echt tot grote kansen. ASC '62 komt er af en toe uit met een counter, maar ook daar komen geen grote kansen uit. Na de wissel van Makkink voor Van der Heide gaat DESZ opportunistischer spelen. Er wordt meer druk vooruit gezet en DESZ dringt meer aan richting de goal van ASC '62.

Dit leidt tot de aansluitingstreffer gemaakt door Elken. Moorman zet goed door aan de rechterkant en geeft voor, iedereen inclusief keeper van ASC '62 gaat onder de bal door en de van achteruit meegeslopen Elken kan de bal voor leeg doel binnenschieten. Na de goal lijkt er meer in te zitten voor DESZ, maar er worden geen grote kansen meer bij elkaar gevoetbald. Aan de andere kant komen er nog wel een aantal kansjes voor ASC '62 die goed worden gepakt door De Lange.

Na een middag waarin het niet meezit gaat DESZ zonder punten terug naar Zwartsluis. Volgende week wacht daar op Sportpark Cingellanden DVC Dedemsvaart.

Dank aan Jan Willem Oldenbeuving voor de beelden van de wedstrijd.