Nieuws

DESZ 1 komt volgend jaar uit in de 4e klasse

Bekijk alle foto's!
Auteur: Eddy van der Linde. Foto's: 68

Maandag 10 juni | Op zaterdagmiddag 8 juni vond de eerste nacompetitiewedstrijd plaats voor DESZ 1. Be Quick 1887 uit Groningen is de tegenstander. Bij winst volgt een finalewedstrijd op 15 juni, bij verlies is het voorbij en degradeert de ploeg uit Zwartsluis naar de 4e klasse.

DESZ begint slordig aan de wedstrijd en Be Quick profiteert direct! In de eerste minuut staat de 0-1 al op het bord. Vanuit een aanval vanaf de linkerkant wordt er vrij ingeschoten. Be Quick krijgt in de eerste helft aardig veel vrije trappen op gevaarlijke plekken maar doelman De Lange weet zijn doel leeg te houden. In het slot van de eerste helft krijgt Lassche vanuit een kaats van Moorman de bal voor zijn voeten en plaatst hem in de hoek maar de keeper van Be Quick zat er goed bij.

We gaan rusten met een 0-1 achterstand.

DESZ begint de tweede helft sterker en weet de gelijkmaker te maken. Lassche geeft de bal met de borst mee aan Meijerink en die schuift hem koelbloedig onder de keeper door; 1-1. Lang blijft het helaas niet gelijk. Na een kleine tien minuten speelt Be Quick het fraai uit en kan de linksbuiten de bal zonder enige tegenstand binnenlopen. Het staat 1-2.

DESZ is nog een aantal keer gevaarlijk maar de gelijkmaker zat er helaas niet in. In de 85e minuut bedenkt een speler van Be Quick een solo te doen, loopt makkelijk door de achterhoede van DESZ heen en schuift hem langs De Lange de onderhoek in.

DESZ verliest deze belangrijke wedstrijd met 1-3 en degradeert naar de 4e klasse.

Wij bedanken Jan Willem Oldenbeuving voor de beelden van deze wedstrijd.

Meer nieuws van DESZ 1 >

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams