DESZ 1 klimt naar veilige positie

Auteur: Bram Makkink. Foto's: 50

Zondag 10 maart | DESZ 1 speelde afgelopen zaterdag thuis tegen Klazienaveen, de eerdere ontmoeting dit seizoen werd gewonnen met 1-5, datzelfde resultaat hoopte DESZ nu weer te behalen. Wat in eerste instantie een makkelijke middag leek te worden, werd toch nog onnodig lastig voor de mannen uit Zwartsluis.

Al vroeg in de wedstrijd was daar het eerste moment voor DESZ om de score te openen, een goede steekpass van Krabbe op Makkink werd echter te wild overgeschoten. Een paar minuten later was het de man van de pass die de mogelijkheid had om de bal tegen de touwen te werken, zijn schot werd echter goed geblokt door een van de bezoekers.

In de 14e minuut was het dan uiteindelijk wel raak, Eilander kreeg de bal goed mee na een inworp vanaf de linkerkant en bracht de bal voor, deze werd knap binnengekopt door Makkink. Niet veel later kwam DESZ bijna op 2-0, een corner van Karlo raakte eerst de lat en daarna kopte Akkerman net over.

DESZ was de eerste 25 minuten veel aan de bal en controleerde het spel. Net toen het aan de kant van DESZ iets rommeliger werd, was daar de tweede goal. Een mooie aanval die over meerdere schijven liep werd feilloos binnengeschoten door Krabbe op aangeven van Nijmeijer. Klazienaveen zag dat ze er voetballend even niet meer uitkwamen en probeerde een andere aanpak. De tegenstander zag dat DESZ moeite had met de lange bal en probeerde dit te forceren. Vlak voor rust was daar dan de goal van de bezoekers. Een vrije trap werd goed ingebracht en achter goalie De Lange gekopt.

Nog geen tien minuten na rust had Klazienaveen kans op de gelijkmaker. Van der Linde tikte de bal voor de voeten van de tegenstander weg die vervolgens ten val kwam. Penalty volgens de scheidsrechter. De aanvoerder van Klazienaveen ging achter de bal staan en zag zijn schot knap gepakt worden door De Lange. DESZ ontsnapt tien minuten later opnieuw, weer is daar Eddy van der Linde die de bal van de tegenstander afsnoept.

In de 67e minuut is daar de 3-1, een loepzuivere bal van de sterk ingevallen Lassche werd beheerst binnengeschoten door Moorman. DESZ kreeg hierdoor weer wat ruimte om te ademen, maar Klazienaveen gaf zich nog niet gewonnen. Na meerdere kansen over en weer was daar toch de tegenstander die het doel wist te vinden. Een voorzet belandde bij de tweede paal en kon vrij worden binnengekopt.

Met nog zo'n 8 minuten op de klok was het zeker nog even spannend om de 3 punten in Zwartsluis te houden, echter keek de uitploeg al gauw tegen een 4-2 achterstand aan. Een vrije trap van Naberman belandde ongelukkig via de voeten van de tegenstander in eigen goal.

DESZ heeft met deze overwinning goede zaken gedaan. Op doelsaldo staat de ploeg van Kaagman en Doosje nu buiten de degradatiezone. Volgende week staat er een busreis gepland naar De Krim, waar de Sluzigers de hekkensluiter DKB zullen treffen.

Met dank aan Jan Willem Oldenbeuving voor de beelden van deze wedstrijd.