DESZ 1 houdt lang stand maar verliest toch van Unicum

Auteur: Karlo Naberman.

Zondag 30 oktober | DESZ reisde voor de 5e competitiewedstrijd af naar Lelystad waar het moest aantreden tegen het ambitieuze Unicum. De club uit Lelystad wil z.s.m. hogerop, en dat is duidelijk gebleken op de transfermarkt afgelopen zomer! DESZ hoopte de draad weer op te pakken na de bekeruitschakeling van een week eerder. ​Om 15.00 uur werd er afgetrapt op een splinternieuwe (kunst)grasmat.

Vanaf minuut 1 was duidelijk dat de ploeg uit Lelystad veel kwaliteit heeft in de selectie, DESZ moest in de achteruit en probeerde via de counter toe te slaan! In de 3e minuut moest Robert Elken met een hoofdwond naar de kant en werd vervanger door Frank Kuurman. Vijf minuten later moest ook Bakker het veld verlaten met een enkelblessure, Makkink was zijn vervanger. Beide ploegen deelden wat speldenprikken uit en DESZ bleef redelijk makkelijk op de been.

DESZ loerde op de counter en kwam er gedurende de eerste helft een paar keer goed uit wat resulteerde in twee goede schietkansen voor Kuurman, maar deze misten precisie. Waar DESZ in de 43e minuut iets teveel aan aanvallen dacht, slaat Unicum toe in de omschakeling en scoort de 1-0. Vanaf de aftrap probeert Naberman de keeper vanaf de middellijn te verschalken, deze kan de bal net onder de lat wegtikken. Waardoor de ruststand 1-0 is in het voordeel van Unicum.

Het spelbeeld is in de 2e helft hetzelfde, DESZ werkt zich een slag in de rondte, wat zeker een compliment is voor de ploeg van Bonhof. In de 55e minuut moet de trainer helaas weer noodgedwongen wisselen, waar Esteie met een knieblessure het veld moet verlaten. Thom Westerveen komt in de ploeg. In de 63e minuut krijgt DESZ loon na werken, een goede aanval wordt knap afgerond door Westerveen, 1-1.

DESZ geeft tot de 75e minuut weinig weg, echter wanneer Unicum 2-1 scoort, waar DESZ niet goed verdedigt, lijkt de ban gebroken. Unicum kan in het laatste kwartier uitlopen na een 5-1 eindstand.

DESZ verdient de complimenten voor de vechtlust die de ploeg deze middag op de mat bracht, om het sterren ensemble van Unicum het zo moeilijk mogelijk te maken. Deze vechtlust zal zeker volgende week ook nodig zijn tegen Hierden!

De wedstrijd tegen Hierden op Sportpark de Cingellanden begint om 14.45 uur.