DESZ 1 haakt aan bij subtop na winst op VV Heeg

Auteur: Chris Schoonewelle. Foto's: 37

Zondag 20 oktober | Om 14:45 uur werd er afgetrapt op sportpark De Cingellanden. Vanaf het begin was het duidelijk dat DESZ de voetballende ploeg was, terwijl Heeg loerde op de counter met een snelle spits.

In de zevende minuut kreeg DESZ al een grote kans via Arjan Krabbe, maar zijn schot werd knap gered door de keeper van Heeg. De ploeg uit Zwartsluis bleef aandringen en na 32 minuten kwam de verdiende 1-0 op het bord. Een te korte terugspeelbal van Heeg werd onderschept door Remco Lachenal, die de keeper omspeelde en beheerst binnenschoof.

Ondanks verschillende kansen voor Lachenal en Krabbe slaagde DESZ er niet in om de voorsprong te verdubbelen. Vooral de keeper van Heeg stond meerdere malen in de weg, waardoor het tot de rust 1-0 bleef.

In de tweede helft ging DESZ op zoek naar een veilige tweede goal, maar Heeg gaf zich niet zomaar gewonnen. Na een fout van Holtland in de 48e minuut was het bijna gelijk, maar keeper Feenstra redde belangrijk. Naarmate de wedstrijd vorderde bleef DESZ de controle houden, maar de bevrijdende treffer liet lang op zich wachten. Een strakke voorzet van Bakker werd ongelukkig door een verdediger van Heeg in eigen doel gewerkt, waardoor DESZ op een 2-0 voorsprong kwam.

Ondanks de voorsprong bleef het spannend in de slotfase. DESZ ging nog op zoek naar de 3e treffer met kansen voor Lassche en Eilander. In de 90e minuut van de wedstrijd was er nog een rode kaart voor een speler van Heeg, die de doorgebroken Makkink neerhaalde. Uiteindelijk eindigt de wedstrijd in 2-0.

Een mooie overwinning voor de ploeg uit Zwartsluis die hiermee aanhaakt bij de subtop in de 4e klasse A. Remco Lachenal maakte deze middag zijn rentree in de basis met de belangrijke 1-0.

Met dank aan Henk Kuik voor de beelden van de wedstrijd.